Winter is coming: weekmenu #49

afbeelding-canon-012

Niemand die nu niet aan Game of Thrones denkt, toch?

De foto is van zeven jaar geleden, toen we nog dichter tegen de vaart woonden en deze weg elke dag wandelden, van en naar school, idyllisch was dat toen. Ik vraag me af of we deze winter nog eens echt een wit landschap zullen zien. Toen we daarstraks onze 140 km over Vlaamse wegen reden en hier en daar knotwilgen zagen staan in een wit ijzig veld, heb ik er goede hoop op. Begrijp me niet verkeerd, ik sta echt niet te springen om winterweer, maar een echte winter is precies alweer veel te lang geleden.

Deze week zetten we alvast stappen richting meer wintereten.

  • Jan maakte een tijdje geleden op school appelmoes en was daar zo van onder de indruk dat we dat nog een keer samen zouden doen, deze week dus appelmoes met gebakken patatjes en kip.
  • Een veggie gehaktschotel vind ik pure winterkost: groentelaagjes met tomaten en bovenaan puree met een lekkere kaaskorst.
  • Geroosterde groenten met varkensrib
  • Pasta met zalm, witloof en kruidenkaas
  • Gegrilde groenten met halloumi, geïnspireerd op dit recept, maar aangevuld met extra groenten als venkel & groene asperges, met wat tarwe of quinoa, maar dat zien we wel op het moment zelf.
  • Op verzoek mac & cheese voor de kinderen want wij hebben deze week iets te vieren. We zijn namelijk al 18 jaar samen of maw al even lang samen als apart. Time flies when you’re having fun… Ja, dat gaat helemaal op.

En omdat onzen eerstgeborene ze zo graag eet: courgettesoep.

Smakelijk deze week!

Altijd fijn om iets te horen!