Weekmenu #7 2017 uit een nieuw kookboek

DSCF2583

Ondanks het feit dat ik me relatief lang geleden had voorgenomen geen kookboeken meer te kopen, kon ik vorige week niet meer aan de lokroep weerstaan toen ik mijn Collect&go ging ophalen. Ik bladerde, legde weg, bladerde nog eens en dacht… ah waarom niet. Ik ben wel fan van die kookboekjes, alles is altijd simpel, kan recht in je weekmenu gegooid worden en je hoeft voor de ingrediënten geen vijf extra winkels doen.
Om mijn aankoop geldig te maken, besloot ik dan maar om een weekmenu (volgens seizoensgroenten en afwisselend veggie, vis en vlees) volledig uit het kookboekje te halen, wat min of meer gelukt is, soms een volledig recept, soms een inspiratie dus ik vind dat een meer dan geslaagde aankoop:

  • Geroosterde wintergroenten met worst
  • Tajine van knolselder, witloof en kip
  • Lasagne met prei en paddestoelen
  • Lauwe aardappel met veldsla en scampi’s
  • Zalm met rode bieten, bulgur salade
  • Schorsenerenrisotto met notencrumble

Deze week ga ik nog eens voor pompoensoep vermoed ik.

Altijd fijn om iets te horen!