We aten vanavond een lekkere winterse salade, de helft van de kinderen at redelijk goed mee, de andere helft pikte er de spekjes uit, wij daarentegen vonden het een ontdekking.
Nodig:
- halve grote knolselder
- 500 gr witloof
- 200 gr spekblokjes
- 2 handen rauwe spinazie (was nog een overschotje)
- verse bieslook
- peper, zout en nootmuskaat
Hoe te maken:
- Snijd de knolselder in dobbelstenen
- Snijd het witloof in grove stukken
- Bak de spekblokjes aan, haal ze eruit en dep ze af
- Stoof de knolselder in dezelfde pan aan
- Bak ondertussen het witloof in een andere pan en strooi er wat suiker over zodat het karameliseert
- Voeg de spinazie toe aan het witloof en kruid met wat nootmuskaat
- Vermeng knolselder, witloof, spinazie en spek.
- Overstrooi met verse bieslook.
Je kan het natuurlijk zo eten, maar bijvoorbeeld ook met een stukje brood! Smakelijk!