Zalig uitwaaien aan zee

dscf5847

dscf5897  dscf5717dscf5839

dscf5950

dscf5993

dscf6022

dscf6055

dscf6124

dscf5587

dscf5661

dscf5705

dscf5783

dscf5796

 

September is hectisch, spannend, druk maar vooral vermoeiend. Na twee maanden vakantie waarin niets moet en alles mag, valt september (na die eerste september want die geeft kriebels in de buik) meestal gewoon tegen. Kinderen die terug in het gareel moeten om ’s morgens op tijd op school te belanden, gepakt en gezakt met turnzakken en passende turnpantoffels (ja, je zou dat ook in orde kunnen brengen tijdens de vakantie natuurlijk:)), af en toe zwempakken mee in een systeem waar geen structureel touw aan vast te knopen valt, washi tape die weer aan de schoolkalenders opgaat ipv knutselprojecten, brooddozen die gevuld moeten worden met brood en beleg dat in huis moet zijn, hobby’s die terug opstarten wat exponentieel samenhangt met het aantal kinderen boven de leeftijd van 5 jaar, huiswerk dat weer een plaatsje moet krijgen in een sowieso drukke avondspits… je zou van minder moetjes moe worden, en vermoeide kinderen in combinatie met je eigen vermoeide zelve zijn de kers op een septembertaart natuurlijk.
Toen bleek dat we begin oktober met een pedagogische studiedag zaten, net op mijn vrije dag, vlak voor een weekend, moesten we er dan ook niet lang over nadenken om daar een lekker lang ontspannend weekend in te plannen. We hebben het geluk via de familie een huisje te kunnen huren in De Panne op de grens met Adinkerke, ideale uitvalsbasis voor een paar dagen strand en zee en zalig uitwaaien! Dat Plopsaland hier knal naast ligt, gaan we onthouden voor de volgende keer, maar opgewonden en gillende kinderen hebben we de afgelopen weken genoeg gehad in ons eigen huis, dus wij zochten vooral de rust van een ruisende zee op.

De hoogtepunten:

 • Wandelen in het natuurreservaat Westhoek, dat je helemaal kan doorsteken tot je aan de zee bent en terug, met een beetje geluk kom je vriendelijke mensen tegen die je heel veel tips geven voor de komende dagen en loop je ook op wilde paarden, maar voor dat laatste is ons gezelschap net iets te luidruchtig. Naar het uitkijkpunt klimmen, een cachke zoeken om daar dan ook den Bob een provisoire onderbroek te maken met een zakdoek (of dit echt een hoogtepunt was, laat ik in het midden). Het ventje is duidelijk bezig met het afbakenen van zijn terrein. We moeten het nog aan zijn verstand brengen dat kakbroeken in vuilnisbakken achterlaten niet de manier is 🙂
 • Vliegeren op het strand, met de juiste wind op de juiste hoogte, kan je die dus hondgewijs aan de leiband meepakken. Leutig.
 • Kuieren op de dijk, wafels met veel slagroom eten, warme chocomelk drinken, garnaalkroketten verorberen en het zonnige weer liet zelfs ijsjes en milkshakes toe. Heel even was de zomer weer helemaal terug.
 • Wandelen op het strand, van Oostduinkerke naar Nieuwpoort, schelpjes zoeken, hopen schelpjes zoeken en zandkastelen bouwen.
 • Met de kusttram rijden, van De Panne naar Oostuinkerke en van Nieuwpoort weer helemaal terug. Op het belleke drukken is de max en voor een keer werd er eens geen ruzie om gemaakt. Ook de max. Heel eerlijk, denk ik gewoon dat de anderen de bellekes niet in de gaten hadden.
  Voor zij die niet weten waarover ik spreek:
 • De zaterdagmarkt in De Panne, we zijn nu eenmaal marktmensen en een markt op een ander is altijd plezant, hoewel we er nietsvermoedend voor 40 euro artisanale ambachtelijke nougat kochten en het vriendelijk vrouwmens ons nog kaas wou aansmeren ook 🙂
 • Op de pier wandelen in Nieuwpoort, maar zo schoon zeg.
 • Uitblazen bij de kachel languit in de zetel, na een lange dag, boekje lezen, TV kijken en met warme rode wangen in bed kruipen.
 • Brunchen, de tijd nemen om ’s morgens uitgebreid te ontbijten, genieten van de relatieve rust en van de koffie uit het lekkere machien.
 • Met de go-cart rijden op de dijk, een must-do.
 • Ezeltjes zoeken in de Houtsaegerduinen.

Het lijkt alsof we een ganse week zijn weg geweest en zo voelt het ook. We hadden duidelijk een beetje rust in het hoofd nodig aangezien we er in slaagden om spook te rijden en de auto met wagenwijd open deuren achteloos achter te laten op een parking in de Panne, maar de batterijen werden opgeladen! Ik voel me uitgerust, we hebben zo hard genoten, de kinderen hebben zich rot geamuseerd en we hebben een hoop schelpen waarmee we iets gaan knutselen dat Pinterest wel zal tippen, maar ideetjes zijn altijd welkom!

Eén reactie

Altijd fijn om iets te horen!