Zelf creatief aan de slag met (kamp)post

Het is zomer, de vogeltjes fluiten, de rust is ingedaald en ik heb met mezelf de afspraak om elke zomerdag een beetje creatief te zijn, dingen te maken, iets te schrijven, te tekenen, te koken enz… gewoon omdat ik weet dat het me altijd zoveel plezier doet als ik me eraan overgeef. Aangezien onze kinderen weer massaal op kamp vertrekken en ik nog heel wat mensen wat kaartjes wou sturen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met verf. Ik had niet echt een doordacht plan, maar deed maar wat en vind achteraf het resultaat echt leuk, dus ideaal om hier te delen.

NODIG

  • Verf & water
  • Mengpotjes of gewoon eierdozen, lekker makkelijk
  • Penselen
  • Gras, blaadjes… alles wat je kan vinden
  • Lege kaartjes (ik gebruik altijd die van de HEMA, 50 per pak)

STAP 1: aan de slag met verf

Nestel je in de tuin, op het terras, ergens waar het geen kwaad kan dat je kliedert. Ga aan de slag met verfspatten, verf blaadjes aan de nerfkant en druk ze af, gebruik gras of onkruid als penseel, laat een druppel verf (met veel water) uitlopen… soms kan gewoon maar wat foefelen zoveel deugd doen. Natuurlijk is het heerlijk om te doen met de kinderen, maar ik deed deze eens gewoon op m’n eentje tot ik geen kaartjes meer over had.

Zomer 2020 1690

Zomer 2020 1719

STAP 2: droedelen/tekenen maar!

Gebruik die gedroogde kaartjes nu als ondergrond voor wat droedels, kleine tekeningen. Het is bijna als figuren zien in wolken. Je kan van al die vlekken vast wel bloemen maken, of kleine monsters, of vissen, of vogels, of katten enz…

Zomer 2020 1780

De uitgelopen druppels doen sowieso dienst als monsterachtige wezens, vergeet geen wiebelogen te plakken voor het meeste effect (ook te vinden bij de HEMA).

Zomer 2020 1796

Of teken bij je drukwerk gewoon wat kleine figuren.

Zomer 2020 1783

Als je denkt dat ik uit mijn hoofd teken of dat het allemaal vanzelf gaat: nee hoor! Ik haal inspiratie via Google of uit boeken zoals  ‘How to Draw Almost Everything’ , een heerlijk boek voor al wie denkt dat ie niet kan tekenen!

Zomer 2020 1801

Zomer 2020 1811

Veel creatief foefelplezier!

6 reacties

Altijd fijn om iets te horen!