Bananenbrood met noten

Voor ik mijn weekmenu erop zet, eerst even wat anders. Ik had deze week heel wat bananen te verwerken, want ja kan namelijk niet op de kinderen aan. De ene week eten die elks 3 bananen én moet je er dus bijkopen, de volgende week laten die een hele tros onaangeroerd liggen. Ik hou er niet van om dat gewoon weg te smijten, maar wou ook iets anders dan de bananen chocolade cake, dus maakte ik gisteren bananenbrood met noten én dat was echt makkelijk én ook geslaagd. Ik baseerde me op dat van Jeroen Meus, maar maakte het net wat makkelijker!

Nodig

 • 3 bananen
 • 250 zelfrijzende bloem
 • 1 zakje bakpoeder
 • 3 eieren
 • 4 goeie eetlepels yogurt
 • 2 eetlepels ahorn siroop
 • 75-100 gr noten gehakt (maakt niet uit wat)

Doen

 • Mix alle ingrediënten (excl de noten) samen (werkelijk, gewoon de staafmixer erin)
 • Meng de stukjes noten erdoor
 • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het deeg in de vorm
 • Laat 1 uur op 160°C (onderaan in de oven) bakken

Smakelijk!

11 reacties

 1. De bananen chocola cake maakte ik hier al duusd keer ondertussen 😍😄
  Benieuwd naar deze, het ziet er zo simpel uit. Krijg je dan ook een structuur als brood? En is het droog of toch nog wat vochtig? Ik hou niet zo van droog bananenbrood vandaar mijn vraag 🙂

   1. Ja echt! Allez niet echt echt duusd keer he haha maar echt al veel. Toppertje om die oude bananen op te werken en ook leuk om cadeau te geven aan snoepjes! Ga deze eens uitproberen als ik nog eens oude bananen heb, lijkt me leuk met die nootjes in. Thanks 🙂

 2. Lijkt alweer hard op mijn recept (melk in plaats van yoghurt en bruine suiker in plaats van ahornsiroop). Daarstraks ook eentje in de oven gestoken, want ja, bananen eten dat gaat hier ook met ups en downs. Ook heel lekker met stukjes chocolade of bessen (uit de diepvriezer) trouwens.
  Voor de rest worden oude bananen hier ook regelmatig in smoothies/milkshakes gedraaid.

   1. Hangt ervan af wat er in de diepvriezer zit (of in seizoen is); meestal frambozen of bosbessen, maar heb het ook al met stukjes aardbei gemaakt.

   2. Morgen staan er in elk geval nog eens muffins op de planning mét bosbessen én banaan!

Altijd fijn om iets te horen!