Heerlijke bananencake met chocolade

Als ik stress heb en loop te tobben, dan weet ik dat bakken me altijd ontspant, niet zozeer voor het resultaat want meestal eet ik zelf niet zo veel van mijn baksels maar de geur brengt steevast rust in huis en het maakt mijn huisgenoten altijd heel even helemaal stil, iets waar ik dezer dagen af en toe wel nood aan heb. Deze cake is ideaal als je met wat overrijpe bananen zit en geen zin hebt in een ‘gezond’ tussendoortje maar in een rijke volle cake. Weinig werk, meer dan wat mengen en prakken is er niet aan, niet te veel ingrediënten en toch een maximaal resultaat waar niemand goed af kan blijven!

DSCF5976

Ik baseerde me op de welbekende quatre quart en kwam uit op dit recept.

Nodig

 • 200 gr zelfrijzende bloem
 • half zakje bakpoeder
 • 200 gr suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 100 gr boter
 • 2 grote overrijpe bananen
 • 2 eieren
 • 100 gr pure chocolade in stukjes (pellets kunnen ook)

Doen

 • Verwarm de oven op 180 graden
 • Smelt de boter en gooi alles (buiten de chocolade) gewoon al prakkend bij mekaar.
 • Meng de chocolade door het mengsel
 • Bekleed een bakvorm met bakpapier (of boter in) en giet het deeg erin.
 • Zet 45-50 minuten in de oven!

Smakelijk!

21 reacties

 1. Kan niet slecht zijn. Ik maak bananenbrood met het recept uit een kookboek dat ik allang heb, “Brunch, uit de keuken van de zussen”. Echt superlekker maar ook niet heel gezond.

  Ik heb vanmiddag toevallig jouw pancakes nog eens gemaakt, ze waren weer geweldig lekker. Die mix om zelf te maken is toch een voltreffer, zo makkelijk!

  Wat ik ook doe met overrijpe bananen en zeker met weer als dit: prakken en in ijsvormpjes de vriezer in. Heerlijk gezonde bananenijsjes geen food wasted, perfecte combo.

  1. Oh geweldig van de pancakes!
   En wel ik denk dat dit een van de eerste keren is dat ik echt bewust overrijpe bananen opmaak, ofwel geraken ze hier niet in dit stadium ofwel zijn ze er zover over dat ik ze gewoon niet meer durf te gebruiken 😉 en van die ijsjes ga ik onthouden ze, is zeker ook het proberen waard! Merci voor de tip!

   1. Het is de citroencake geworden! Wel niet helemaal gelukt wegens geen zelfrijzende bloem… de bananen liggen te rijpen en we hopen dat we ondertussen ergens zelfrijzende bloem vinden.

   2. Ze zegt dat ze dat gedaan heeft, maar de dingen zijn toch niet bepaald gerezen. Maar ’t smaakt wel lekker 🙂

   3. Dubbel zoveel bakpoeder de volgende keer 😉 en achja, als de smaak maar goed zit!

 2. Ik vervang de chocolade door een beetje kokospoeder, want chocolade vinden ze hier niet lekker (I know.. 😳) Maar ook erg lekker zo. Door jouw recept hier heb ik de eerste keer bananenbrood gemaakt. Ondertussen koop ik bananen en laat ze overrijp worden zodat ik ‘een excuus’ heb.. 😃

Altijd fijn om iets te horen!