Week #27: 7 op 7

Het was lang geleden dat ik nog eens een kookboek kocht, maar ik kreeg een boekenbon kado én ineens had ik weer ontzettend veel zin om in de kookboekensectie te snuisteren én zodus kocht ik de nieuwste van Jamie Oliver: 7 x anders én nu voel ik me dus verplicht om er op z’n minst 7 dagen uit te koken 😉 maar eerlijk gezegd was het absoluut niet moeilijk om 7 lekkere (zomerse) gerechten uit te kiezen. Ik heb nog bijlange niet alles gemaakt, maar ik deel graag wat er op het menu staat (zodat iedereen hier in huis ook ineens weet wat we gaan eten ;))

Ik heb geprobeerd om de recepten online terug te vinden maar dat is natuurlijk niet voor elk gerecht gelukt, ik kan anderzijds wel het kookboek zelf aanraden omdat ik het zo een leuke opzet vind. Je vertrekt vanuit een populair ingredient én dat wordt op 7 verschillende manieren gemaakt, ideaal dus om eens wat uit de comfortzone te stappen.

  • Pierogi met broccoli en kaas (pg 27) Ik had geen idee wat pierogi zijn maar blijkbaar dus deeggerecht uit Polen. Ik vond het receptje ook online.
  • Avo-quesadilla’s (pg 81) en ik vond hier ook het receptje van!
  • Pasta met aubergine & ricotta (pg 131) hebben we ondertussen al gemaakt én ik heb de chili-knoflookpesto vervangen door rode pesto én ik zou de volgende keer geen gerookte amandelen meer gebruiken maar ‘gewoon’ pijnboomputten of zonnebloempitten ofzo. Recept vond ik ook online!
  • Gepofte Bombay aardappels (pg 179) heel benieuwd naar dit gerecht, ook online gevonden!
  • Siciliaanse pasta met vis (pg 235) ziet er een heerlijk pasta gerecht hebben.
  • Zoete chilikipballetjes (pg 73) is eigenlijk gewoon kippengehaktballetjes maken met gember en koriander en deze bakken. Hierna wokgroenten samen met rijst opbakken én alles mengen met sojasaus en een eitje.
  • Mijn easy kip piripiri (pg 247) heb ik niet met een volledige kip gemaakt maar met kippebouten én ook hier en daar wat aangepast 😉 (ahja) maar werd gesmaakt. Receptje hier!

Voila, een eerste lekkere week van de vakantie denk ik! Smakelijk!

2 reacties

  1. Een heel lekkere week wordt dat bij jullie! Hier is het de week van de pizza, afhaalchinees en frietjes, want laatste werkweek en voor we op vakantie vertrekken lijkt het altijd dubbel zo druk. Tijd om te koken blijft er niet echt over. Maar goed, we gaan naar Italië en dat is het walhalla voor mensen die graag koken, ik haal mijn schade wel in 🙂

    1. Oh maar zulke weken zijn ook weleens plezant die van friet en pizza, alleja sowieso al zeker veel klachten van de kinderen dan;) en wat een heerlijke vooruitzichten want de Italiaanse keuken is gewoon de beste toch! Geniet ervan!

Altijd fijn om iets te horen!