De buurvrouw en haar boek

dscf4931

dscf4942

joyride498

dscf6149

We wonen in een bedrijvige drukke straat, waar af en toe te weinig parkeerplaats is op de momenten dat je het echt nodig hebt, maar waar ook veel toffe en fijne buurvrouwen wonen. Eerst was er de buurvrouw met de coole winkel, nu is er de buurvrouw met het boek. Dat Veerle prachtig kon tekenen, wisten we al na haar expo in één van onze meest favoriete Mechelse winkels (ook al moeten we eerlijk bekennen dat we er te weinig komen, simpelweg omdat we te weinig tijd hebben) maar ik denk dat het de winkel is die ik – naast de H&M  – al het langst bezoek, want strips zijn altijd al een deel van mijn leven geweest, of toch althans het leven vanaf 16 jaar toen een lieve tante me de eerste Largo Winch cadeau deed en ik compleet overstag ging. De wederhelft deed slechts twee jaar later zijn intrede en werd niet echt warm van mijn overgave. Het kon me niet deren, integendeel zelfs, het werd mijn missie om hem naast het ‘betere literaire werk’ (dixit hemzelf) ook kennis te laten maken met de negende kunst. Dat hij niet veel later zelf helemaal wild werd is dus mijn verdienste en niet andersom, zoals de mannelijke stripwereld meestal doet vermoeden 🙂

Maar de buurvrouw dus, waarvan we een werkje thuis hebben hangen, waarover we wild enthousiast zijn en zeiden dat haar tekenstijl helemaal in stipvorm zou passen, die buurvrouw heeft een boek, een prachtig boek geschreven en getekend, een boek waar ik me echt vereerd voelde dat ik het mocht lezen nadat het helemaal af en gejureerd was, die buurvrouw dus, is tot in de finale geraakt van de Young Talent Award en voor die buurvrouw moet je gewoon stemmen!

Ook al leest hier (nog niet :)) al te veel volk mee, toch wil ik mijn vijf man en een paardenkop oproepen om te stemmen op Joyride van Veerle Hildebrandt, gewoon omdat die buurvrouw dat zo hard verdient!

10 reacties

  1. Totaal geen stripliefhebber, maar als jij er zo enthousiast over bent, kan het alleen maar goed zijn :-). Bij deze dus gestemd!

Altijd fijn om iets te horen!