DIY piñata

Een piñata kwam het eerst in mijn vizier toen Mies een 10 000 luchtballonnen feest wou. Zoals dat meestal hier gaat, krijg ik een idee of een goesting om iets uit te proberen en sleur ik iedereen mee. Een piñata dus. Ik vond dat dat op een ballonnenfeest niet mocht ontbreken, dus ging aan de slag. Er zijn veel websites waar je werkwijzen vindt, dus er kan er nog wel eentje bij 🙂

DSCF7928

Blaas een grote ballon op. Ik kocht een zakje echt grote ballonnen in Dreamland, maar ik veronderstel dat je dat wel in elke speelgoedwinkel kan vinden.

DSCF7932

Verzamel oude (of niet zo oude maar we komen er gewoon te vaak niet aan toe om ze te lezen) kranten en maak een mengsel met behangerslijm (volg braaf de werkwijze op het pakje en doe niet zoals ik door er een grote lepel extra lijm in te kappen want dat geeft klonters die je niet zomaar door het afvoergaatje krijgt).

DSCF7936

Doe niet aan krantenpapier scheuren en insmeren met een borstel, maar maak je handen vuil en schep met je hand een hoeveelheid lijm op de ballon en plak er hele bladen op (nee, ik heb geen geduld als het op dat soort dingen aankomt én het moet er toch aan geloven eens ze erop kloppen, dus geen fijn werk hier). Belangrijk is dat het papier nat genoeg is zodat alles goed plakt. Bij het feest van Mies deed ik zo’n 10 lagen en dat waren er minstens 5 te veel aangezien de kinderen de piñata met geen stokken (letterlijk) kapot kregen, dus 5 lagen volstaan eigenlijk wel.

DSCF2457

Laat alles een dag of twee drogen. Ja, een piñata moet je echt wel goed op voorhand maken, maar als dat niet lukt: heil aan de haardroger.

DSCF8040

Snijd nu met een mes een luikje bovenaan de piñata waar je alles kan toevoegen (snoep, confetti, kadootjes…) en maak ook twee gaatjes waardoor je koord rijgt en je de piñata kan ophangen.

DSCF8076

Versier tesnlotte de piñata met bijvoorbeeld crêpepapier, hang hem op en kijk wat voor oerverschijnselen het met zich meebrengt om hem te lijf te gaan! PS: ik zweer bij kelder of tuin om dat te zien gebeuren 🙂

Altijd fijn om iets te horen!