Gnocchi uit de oven

Een van onze meest gesmaakte veggie recepten hier is tegenwoordig de gnocchi met paprikasaus uit de oven. Heerlijk recept, gebaseerd op hetgeen ik vond ik Libelle Lekker! De kinderen (hoera!) zijn er ook dol op. Het is altijd een beetje een gedoe om paprika’s te roosteren, maar oh ze zijn gewoon op die manier altijd zo lekker!

Nodig

  • Verse gnocchi’s (wij eten altijd zo een 800 gr)
  • 3 rode paprika’s
  • Een flinke scheut tomatenpassata
  • Verse basilcum
  • 200 gr mozzarella voor de oven
  • Peper, zout en paprikapoeder
  • Frisse groenten voor het slaatje en goed olijfolie, altijd 😉

Doen

  • Grill de paprika’s in de oven (15 min) tot ze zwart zien (of leg ze op een open gasvuur. Doe de paprika’s daarna in een plastieken afgesloten zak (dit om ze veel beter te kunnen ontvellen)
  • Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking (let op, dit gaat snel). Giet op tijd af (want anders krijg je een plakboel) en bak de gnocchi’s aan in wat boter in de pan (neem er ineens eentje die ook in de oven kan)
  • Ontvel de ondertussen iets afgekoelde paprika’s en mix ze glad met een scheut passata en de helft van de mozzarella. Kruid goed af met peper en zout en paprikapoeder.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Schep de paprikasaus over de gnocchi en beleg met plakjes mozarella. Zet zo een 20 minuten in de oven of tot de mozzarella kleurt. Werk af met basilicum.

Wij eten er altijd een groen slaatje bij van  rucola, rauwe venkel, tomaatjes, soms wat komkommer… maakt niet uit, zolang het maar lekker fris is met goede olijfolie!

Smakelijk!

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!