Het lekkerste van de zomer – deel 1

Wil ik eens terug beginnen met bloggen over wat we aten? Ik trek namelijk nog altijd foto’s van ons eten (ik vind dat gewoon plezant om alles een beetje mooi op het plaatje te krijgen) waardoor al die foto’s van al dat eten daar maar een beetje staan te niksen in die folders op mijn computer. Het is gewoon eigenlijk jammer om er dan niets mee te doen, want lekker en makkelijk eten daar is iedereen toch blij mee?

Het heerlijke aan de zomer is dat je gewoon altijd lekker buiten kan eten, wat er meestal hier op neerkomt dat de houten buitentafel vol staat met potjes, geflankeerd door een fles goede olijfolie of een lekker glas wijn 😉

Wat afgelopen weken altijd lekker was:

Tapas, Spaans of Italiaans, veggie of met vlees, want je kan niets tegen gegrilde groenten, lekkere tomaten en een groot stuk kaas hebben. Hier bv op de tafel: gegrilde paprika’s en courgette (marineren in zelfde hoeveelheid citroensap & olijfolie, kruiden met peper & zout én grillen in een hete grillpan), olijven, kaas, salami, verschillende tomaten (ook half gedroogde) met mozzarella, ricotta met kruiden, gehaktballetjes (gehakt kruiden met Italiaanse kruiden), een slaatje van rucola/venkel/radijs én vers brood! Nog meer recepten; kijk hier en hier!

Altijd lekker zijn fajitas met veel groenten, verse guacamole, zure room en een vulling naar keuze (hier kip). Ik eet er vaak graag nog wat rode rijst bij: uitje en look aanstoven in olijfolie, rijst toevoegen, even meebakken, een scheut passata erdoor en dan afhankelijk van de hoeveelheid rijst water toevoegen (meestal 1 kop rijst, 1.5 koppen water). Gewoon laten pruttelen en af en toe eens goed roeren zodat het niet aanbakt. Afkruiden met komijn, koriander, peper en zout. Soms bak ik samen met het uitje ook nog wat gehakt bij in de rijst.

Tegenwoordig komt hier vaak de gnocchi met paprikasaus op tafel, een heerlijk kindvriendelijk veggie gerecht, ideaal ook in de zomer, een aanrader van jewelste!

BBQ natuurlijk wie deed geen BBQ afgelopen tijd? Een lijstje van de slaatjes die ik (op verschillende momenten) erbij maakte (alles altijd overgieten met goede olijfolie, kruiden met peper en zout uit de molen en als het kan afwerken met verse kruiden als (platte) peterselie en bieslook )

  • rucola, komkommer, rauwe venkel (soms met radijsjes)
  • bloemkoolcouscous, paprika, tomaat, komkommer, lenteui
  • gekookte patatjes met lenteui, peterselie
  • wortel, raap; mais, komkommer (soms met rauwe selder)
  • sla, rauwe venkel, geroosterde courgette
  • tomaat, rode ui, paprika, komkommer
  • gekookte papatjes, rode uit, rauwe champignons, tomaat, peterselie (soms ook met gekookte broccoli)
  • wortel, gele paprika, rauwe courgette
  • … zolang er deze zomer maar rauwe venkel inzat was ik een echt contente mens

Ook de mezze tafel was een dikke hit: klik hier voor de recepten.

De slaatjes uit de mezze tafel passen trouwens ook echt lekker bij een BBQ met gegrilde kip of garnalen.

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!