Grimeren is fun

DSCF9262

Het is vakantie wat betekent dat ik ineens een pak meer tijd en goesting heb om te bloggen en het toeval wil dat ik al lang een vakantiebezigheidsding in mijn concepten heb steken: grimeren! Het is zo één van die dingen die ik echt graag doe en waar 3/4e kinderen hier in huis heel content van zijn, ideaal om een paar verloren vakantiemomenten in te vullen.

Als ik ga grimeren kiezen de kinderen altijd wat ze willen worden en gaan we samen op zoek naar een goed voorbeeld, door de jaren heen zijn hun voorstellen net iets uitdagender geworden (enter hyena, T-Rex, wesp ipv piraat of prinses) maar kunnen ze stilaan wel wat langer blijven stilzitten waardoor het resultaat ook wel beter wordt. Ik heb me al vaak willen inschrijven voor een workshop voor wat tips & tricks, maar nog niet echt iets gevonden dus foefel ik maar verder en tot op heden zijn mijn klantjes best tevreden 😉 Dus wil je ook aan de slag gaan, dan heb ik ondertussen wel wat tips:

DSCF4577

DSCF9294

  • Ik ben fan van de schmink van Bruynzeel of Snazaroo. Voor mij werken die het best: makkelijk afwasbaar, mooi dekkend en vooral goed mengbaar.
  • Een basissetje van 6 kleuren is perfect om mee te starten. Je kan, bij goede schmink, de kleuren op of naast de huid mengen én hoeft ook helemaal geen grote potten aan te kopen, zo een klein starterssetje is voldoende. Ik weet het, ik weet het, zo een belachelijk grote koffer met 35 kleuren in grote potten steekt ook mijn ogen uit, absoluut, maar de prijs daarvan en het besef dat ik maar 3 kinderen (tuur is geen fan meer) daarmee moet schminken maakt dat ik dat toch maar niet aankoop.
  • Werk met een penseel en een sponsje. Eerst was ik fan van de wasco-achtige dingen maar daar kan je eigenlijk helemaal niet goed mee kleuren dus ben ik overgeschakeld op een penseel en een sponsje. Dat kan gerust een verfpenseel en een verknipt afwassponsje (dus zonder het schuuroppervlak 😉) zijn, allebei wel liefst ongebruikt natuurlijk!
  • Een potje met water!
  • Ik heb ooit weleens boeken aangekocht, maar eigenlijk vind je de beste voorbeelden gewoon online. Ik zoek altijd op ‘kids grime’ en dan één of ander dier en bewaar de interessante op mijn Pinterestbord. Hier en daar heb je websites met stap voor stap handleidingen of filmpjes, maar ik heb te weinig geduld om dat te volgen.
  • Een haarband is onontbeerlijk, oef dan wordt dat ding toch nog eens gebruikt!
  • Een handspiegeltje is absoluut ook nodig, soms wel dikke miserie want ze willen tussendoor niets anders doen dan kijken!
  • Glitter is a girl best friend. Haal altijd de glitter boven, zet wat strepen en iedereen is verblind.
  • Gewoon mee starten en beseffen dat oefening kunst baart. Mijn eerste probeersels waren halfslachtige ooglapjes maar ondertussen durf ik me toch al wat aan exotischere dingen te wagen. Niet alles lukt altijd even goed maar ach, dan gaan ze nog maar een keer extra in bad 😉

DSCF9280DSCF92702017-04-07 16.55.17DSCF4596DSCF45682017-07-06 01.57.452017-04-07 17.34.15-12017-04-07 17.16.12-1

Altijd fijn om iets te horen!