Herinneringen in de kerstboom

Ik las eerder dit jaar ergens over herinneringen in de kerstboom, een idee van professor Manu Keirse. Het gaat om het hangen van kaartjes in de kerstboom waarin mensen herinneringen opschrijven aan overleden vrienden en familie. Ik vond dat zo een mooi gebaar dat ik besloot het ergens in mijn brein op te slagen én wat een geluk dat ik het nét op tijd terugvond, daar in die grijze massa.
Ik breidde zijn idee uit en maakte niet enkel kaartjes van dierbaren die we blijvend missen, maar maakte er ook van leuke herinneringen van het afgelopen jaar. Het is fijn om op die manier nog eens terug te denken over het afgelopen jaar en te horen bij de kinderen wat ze echt plezant vonden, maar ook om nog eens te mijmeren over die mensen wiens stoel, ook tijdens die feestdagen waar iedereen samen is, toch nog steeds leeg blijft. Een mooie gedachte zo tijdens die kerstdagen.

Zalige kerst!

6 reacties

  1. Leuk idee Elke. Maar wat als je geen kerstboom hebt of wil ? Een idee om ergens in een boom een gedachte op te hangen vind ik ook leuk.
    tot morgen op het kerstfeest.
    xx
    anne

Altijd fijn om iets te horen!