Week #51 de laatste van ’t jaar!

2384961-Chuck-Palahniuk-Quote-Without-true-chaos-we-can-never-have-true

Afgelopen weekend was hectisch maar deugddoend, we reden vrijdagavond op naar de Ardennen waar het sneeuwwit laken nog uitgestrekt was om dan zaterdag al terug te keren voor familie en vriendendates. Wie hier al langer meeleest weet dat ik altijd laveer tussen energieke chaos en rustgevende stilte en dit weekend was daar opnieuw het beste bewijs van. Ik kan geen kant kiezen, bij stilte word ik na een tijdje rusteloos en bij te veel drukte wil ik na een tijdje in een cocon kruipen. Ik weet niet of daar een benaming voor is, één of ander label of hokje waarin ik pas, maar het besef dat ik af en toe wat zwalp heeft me wel hard geholpen om mijn eerste semester op de nieuwe job heelhuids door te komen. Hoera en bubbels voor iedereen! Niet tegenstaande ben ik zot content dat het wel gewoon de laatste week is en ik echt kan uitkijken naar de vakantie die sinds gisteren toch (ondanks eerdere twijfels) gevuld werd met een echte kerstboom, weliswaar eentje in pocketformaat zodat hij vervoerbaar blijft!
Het laatste weekmenu van dit jaar werd gisterenavond snel snel in elkaar gestoken, maar ondanks dat ziet het er naar mijn bescheiden mening toch lekker uit:

Bento: kaasblokjes, kerstomaten, olijven, komkommer, veldsla en Griekse pasta + iets lekkers uit de kast of de oven

Soep: tomatensoep met ballekes

Vanaf volgende week ga ik twee weken in vakantiemodus én op de kerststronken na weet ik nog niet wat ik ga klaarmaken wat betekent dat ik weer veel te vaak inkopen zal doen, elke dag moet nadenken (en daar dan lastig van worden ahja) wat we gaan eten om hoogstwaarschijnlijk vaak te vervallen in hetzelfde, improviseren, te veel restjes die frigo vullen enz… maar ach, de rust van het weekmenu of de chaos van het dagelijks beslissen, beide zijn noodzakelijk om alles in stand te houden.

Happy Holidays 😉 ik kijk er alvast naar uit !

Altijd fijn om iets te horen!