Het ideale weekend

Ik heb nog wat blogboostchallenges af te werken en welke beter nu dan die van ‘weekend lover’?

Laat ik eens mijn meest ideale weekend tegenover mijn huidige weekend zetten, dat lijkt me wel eens leuk om te doen!

Mijn ideale weekend gaat door ergens in de lente, begin zomer als de dagen lang zijn en de avonden warm, uit zo een weekend kan je gewoon het meeste uithalen.


VRIJDAG

Mijn ideaal weekend start met lekker eten (haha, wie had dat gedacht 😉), het liefst in gezelschap van fijne mensen, lang tafelen, veel eten op tafel (binnen of buiten op het terras), lekkere wijn die de glazen kleurt, fijne babbels die eindeloos kunnen blijven duren. De kinderen gaan veel te laat slapen en wij hebben naderhand nog de moed om alles aan de kant te zetten zodat we zaterdag niet hoeven te beginnen met opruimen.

Dit weekend startte met pizza’s waarbij de broodmachine zijn werk doet en de kinderen hun pizza zelf vol leggen, het is zoals altijd kunst- en vliegwerk met de hobby’s en ’s avonds laat kijken de man en ik Lupin op Netflix, één aflevering worden er twee, drie… ik val in slaap bij de derde, de man kijkt alles uit tot een stuk in de nacht. Ik word ergens wakker tijdens de 4e en sleep mezelf naar boven.

ZATERDAG

In het ideale scenario gaan we naar de markt, de kinderen gaan dan naar de tekenacademie en wij gaan voor koffie ergens in één van de vele leuke plekjes in Mechelen. We eten ’s middags allerlei lekkers van de markt. In de namiddag gaan de kinderen naar de KSA en hebben we een paar uurtjes voor onszelf, iets dat ondenkbaar was een paar jaar geleden én waar we maw dus nog altijd van genieten, ik zit in de tuin (ahja het is bijna zomer), hou mijn voeten omhoog voor de schildpad en lees een beetje of prul wat in mijn schetsboek… Na de KSA halen we de kinderen op en rijden we ineens door naar de Ardennen, naar ons Paula of nee, misschien beter gewoon ineens door naar Bouillon om te eten in één van onze favoriete restaurantjes!

Dit weekend vertrokken we voor de middag al naar de Ardennen, er lag namelijk een pakje op ons te wachten in het postkantoor daar en die zijn op zaterdag maar open tot 13 uur. Een van de kinderen mocht trouwens toch niet naar de academie wegens hoog-risico corona contact (ondertussen negatief getest trouwens, oef!) Hoewel ik allerlei plannen had om eindelijk nog eens wat te lezen of wat te tekenen, heb ik – oh zo spannend – een ganse dag gewerkt, maar ach naast de haard vind ik dat op één of andere manier minder erg. ’s Avonds deden we een filmavondje mét popcorn en viel ik opnieuw voor het einde van de film in slaap. Ik kan echt avonden doorwerken als het moet, maar als ik me overgeef, is mijn avond meestal ontzettend snel voorbij 😉

ZONDAG

In het ideale scenario slapen we zondag uit, de man én ik tenminste (of we doen alsof). We brunchen en trekken daarna in het bos voor een stevige wandeling. Na de wandeling kruipen we even in de sauna (of miss toch niet als het te warm is buiten), steken we de BBQ aan, aperitieven we én keren we daarna niet naar huis, want dat ideale weekend is natuurlijk verlengd!

Vandaag bleven we ook lekker lang in bed liggen en gingen de kinderen naar de bakker (geweldig dat ze dat in het Frans kunnen). Ik bakte bananenpannenkoekjes en we hadden een stevige brunch. Na het eten bleven we lang aan tafel zitten, luisterden we samen nog naar wat muziek (altijd leuk om te horen wat zij tof vinden en er zelf wat oude nummers door gooien) en kozen we een wandeling van een kleine 8 km, de zon deed haar best om er door te komen en we genoten allemaal. Elke keer opnieuw besef ik dat ik echt meer moet buiten komen, want al dat online gedoe houdt me te vaak binnen. Na de wandeling, effe opwarmen aan de haard en daarna inpakken om naar huis te gaan.

Thuis ging de man snel frietjes halen (meestal eten we nog in ons Paula, maar vandaag had iedereen zin in frietjes en het beste frituur ‘Frituur Veemarkt’ staat nu eenmaal in Mechelen). Ik rommel ondertussen op en steek nog gauw een bananenbrood in de oven.

Ondertussen zit ik aan de pc deze blog af te werken, scrol ik door de foto’s én kan ik alleen maar besluiten dat dat ideale weekend eigenlijk altijd best binnen handbereik ligt. Hopelijk was dat van jullie dus ook helemaal ok!

Meer van andere deelnemers lezen? Klik hier!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!