Het kasteel van Bouillon

Als er één plek in de hele Ardennen is, waar onze kinderen elke keer als we in de buurt komen, naartoe willen is dat wel het kasteel van Bouillon. Zwaarden, ridders en ruïnes, het spreekt tot de verbeelding, en niet alleen tot die van hen, aangezien zowat de halve wereld in de ban is van het zevende seizoen van Game Of Thrones (ohja, ondertussen episode 1 en 2 gezien én alle theorieën online gelezen 😉)

DSCF8744

DSCF8747

DSCF8765

DSCF8781

DSCF8792

DSCF8836

DSCF8855

DSCF8841

Het was ondertussen al wel even geleden dat we het kasteel langs de binnenkant bezochten, dus in een verlengd weekend ergens in mei verrasten we hen nog eens met een bezoekje. Het kasteel is een kasteelruïne zoals je ze kent uit de betere voorbeelden, goed bewaard en groot, tunnels, gangen en ruimtes onder de grond, donker en glad, dikke muren, uitkijktorens met smalle trappen, kleine ramen en bovenaan een prachtig zicht op de omgeving, best indrukwekkend als je bedenkt hoe ze dat ooit bouwden zonder kranen en betonmolens.
Om het af te maken bleven we nog zitten voor de roofvogelshow met een valkenier die duidelijk wist wat te vertellen, maar ook best humoristisch (en af en toe een beetje snedig) uit de hoek kon komen en zo hebben we het graag, hoewel ik me toch altijd een beetje vragen stel bij de diervriendelijkheid van zulke shows.
In de zomer kan je het kasteel ook ’s avonds bezoeken met fakkels en ook dat lijkt me wel wat, maar het eerstvolgende dat hier binnen een week of twee sowieso op het programma staat is het middeleeuws feest van Bouiilon, altijd een hit bij de kinderen.

Om het kasteel te bezoeken, kan je bovenaan parkeren, maar leuker is om dat auto aan het water achter te laten, even de smalle straatjes en de prachtige oprijlaan naar het kasteel te bewandelen (nog geen kilometer) en je achteraf te verwennen met de beste ijs van heel Bouillon.

5 reacties

  1. Hallo Elke,
    Ja het kasteel van Bouillon spreekt tot de verbeelding.
    Onlangs heb ik er s avonds een groep van 60 personen rondgeleid, bijna verloren gelopen !
    Als jullie in de buurt zijn, welkom ! 🎠🎠🛡🕯

    1. Oh wauw serieus? Doe jij dat ook? Volgende week zijn we terug in de buurt (maar dan zal ik eerst effe horen of het uitkomt voor we jullie erf bestormen ;))

Altijd fijn om iets te horen!