#FoodTAG

Ik zag deze passeren en vond hem wel zo leuk dat ik in afwachting van het ophalen van de kinderen (problemen met de bus dus ze komen pas vanavond laat laat aan) goesting had om ook eventjes dit lijstje in te vullen!

Wat is je favoriete ontbijt?
Als ik eet (iets dat ik wel altijd probeer te doen, maar wat niet altijd lukt) is het volle yoghurt met fruit en wat muesli, samen met een verse tas koffie.

Hoe drink je je koffie?
Een dubbele espresso met warm opgeklopte melk en een beetje suiker. Uit het machien is opgeklopte melk altijd zoveel gedoe (vooral het opkuisen achteraf) dat ik sinds een tijdje fan ben van de kleine opkloppertjes uit IKEA want voor één euro kan je niet sukkelen, met dank aan de tip van de nonkel.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Gerookte zalm, dille en kruidenkaas of een smos martino, altijd lekker!

Soep of salade?
Salade, ik eet graag soep, maar als ik moet kiezen doe je mij veruit het meeste plezier met een lekkere salade.

Wat is je favoriete kookboek?
Dat is ne moeilijke, hangt heel erg af van het moment maar als ik er eentje moet kiezen is het de kookkaravaan omdat het zo een kookboek was dat ik meenam omdat het zo mooi in elkaar stak, de foto’s, de teksten en helemaal goesting deed krijgen in een trip naar Marokko en toen moest ik er nog uit beginnen koken… Het is één van die boeken die bol staan van echt lekkere (en belangrijk: makkelijke) gerechten.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Pfff… ik eet liever een voorgerecht dan een dessert, maar ben wel verslaafd aan vers schepsnoep, maar alleen maar zoet? Nee, geef me dan maar hartig, maw nooit meer zoet dan!

Welke keuken is je favoriet?
De Italiaanse keuken, simpel en authentiek, altijd lekker.

Wat is je favoriete foodfilm?
Chocolat, om de hele sfeer van de film en Johnny Depp die eens niet een halfgare piraat speelt.

Wat is je meest ultieme foodpleasure?
Roomijs, zo vers mogelijk gedraaid. Soms maak ik die thuis ’s avonds voor mezelf, een mini-portie met maar één eitje. Zalig. Ik ben degene met de portefeuille (de wederhelft heeft echt nooit cash op zak) dus bestel vlak voor betalen altijd als laatste een ijsje maar zal altijd als eerste klaar zijn.

Wie is je grootste food inspiratiebron?
Ik heb de liefde voor het koken meegekregen met de moedermelk zodus zijn mijn moeder en ook wel haar moeder mijn grootste inspiratiebronnen. Mijn moeder omdat ze altijd op zoek ging naar nieuwe dingen (wat ik als kind echt af en toe haatte)(nee, ik ben de meloen met sambal oelek nog niet vergeten) en mijn moemoe omdat ze tot ze er niet meer was altijd zo erg hard kon genieten van iets lekkers op haar bord en dat lekkers nog heel lang zelf maakte.

Thuis koken of uit eten gaan
Hoe graag ik ook uit eten ga, toch kies ik voor thuis koken op een moment dat de goesting me echt overspoelt en ik geniet van het kneden van deeg of het snipperen van kruiden, bij het drinken van een glas wijn, de kinderen die op de geur afkomen en de wederhelft die in de keuken blijft hangen voor een babbel.

High end of low profile?
Low profile, liever iets simpel met liefde gemaakt, dan moeilijk en speciaal om moeilijk en speciaal te doen, maar kan ook enorm genieten van echt ergens heel lekker high end te gaan eten!

Wat is je lievelingsrestaurant?
La Rosa in Edegem

Boodschappen doe ik bij
Overal, maar vooral bij Colruyt (en dan Collect&Go), Albert Heijn (zo jammer dat ze overal sluiten) en bij de buurtwinkels. We denken er nu ook stilaan aan om één keer per maand de Makro te bezoeken en ineens in grote hoeveelheiden ontbijtgranen, drank en droge voeding aan te kopen.

Het lekkerste wat ik ooit heb gegeten:
Een zalige pasta zeevruchten met een glas frisse witte wijn in een klein huiskamerrestaurantje op Isle Of Skye. De wederhelft en ik kwamen er aan met onze grote rugzakken op onze trip door Schotland en pasten maar net binnen. Of het echt het beste was dat ik ooit at, denk ik echt niet, maar de herrinering eraan blijft intens, toen we na een paar dagen (wild)kamperen en amper deftig eten ons een keertje echt verwenden.

img_8602

Wat is je favoriete cocktail?
Een margarita, zeer gevaarlijk maar oh zo lekker tijdloos, en als het kan met nacho’s en verse guacamole. Hemels!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Heston, absoluut, een George (of toch eentje die met de jaren beter wordt) heb ik thuis maar die moet ik eerst koffie leren drinken 😉

Wat mag niet ontbreken in je keuken?
Goeie olijfolie, peper uit de molen, een mixer om een soep lekker glad te krijgen én een oven, al de rest lukt wel met veel armkracht en een gewoon vuur.

Mijn favoriete snack:
Kaaskroketten, met een slaatje of bij een pak friet. Altijd lekker. Ik moet nog altijd die van moemoe een keertje maken.

Wat zit er op je pizza?
Door de jaren geëvolueerd naar niet te veel meer, tegenwoordig eerder een margherita met wat rucola erop en goeie olijfolie.

Wat lust je echt niet?
Geitenkaas, ik haat het en snap absoluut niet wat iedereen daar zo geweldig aan vindt, en nee je gaat me echt niet bekeren met honing of spekjes 😉

Mijn favoriete foodblog.
Heb ik niet echt, maar ik vind een lepeltje lekkers wel heel fijn en mooi vormgegeven om in te grasduinen.

Het gekste wat ik ooit heb gegeten:
Walvis! In Bergen (Noorwegen) konden we dat naast onze ‘chips’ vragen en dat doet denken aan de smaak van wild, een beetje wilde vis dus.

Wat staat erop je foodbucket-list
Om te koken, kijk hier, om te eten: eens echt bij een 3-sterren restaurant, gewoon voor de ervaring.

Ik kan niet leven zonder:
Koffie, ik kan dat natuurlijk wel, maar doe dat liever niet en de huisgenoten beseffen dat ook 😉

11 reacties

 1. K denk dat het geen meloen was met sambal maar ananas ? Ofwel witloof gevuld met geitenkaas en sambal ?

 2. Leuk om te lezen voor n echte foodie zoals ik.
  En zowaar ken ik het restaurant (woonde ooit in Hemiksem maar alle vrienden van t school verder op kot in Edegem)

  1. Oh grappig dat je het kent! Ik vond het ook een hele leuke vragenlijst om in te vullen 😋

 3. Zo leuk, dat je hem ook invulde 🙂

  Ik zie toch heel vaak koffie terug komen 🙂 Ik ben dus echt niet de enige, die zalig kan genieten van een kopje

  1. Was echt een leuke lijst om in te vullen, dankjewel voor de inspiratie!

  1. Oooh ik ook! Ik ook! Ben zo fan van AH en de net iets andere producten!

Reageren is gesloten.