Tuur leest: De bijzondere kinderen


Het was een boek dat ik kreeg van de zus voor kerst en het was een boek dat Tuur in een oogwenk uitlas en waar we dus deel 2 en 3 van bij bestelden, voordeel van zo een lezer in huis is dat als ik het straks meepak naar Paula, ik ineens kan doorlezen, nadeel is misschien dat ik al weet waarover het gaat, maar op zich vind ik niet zo heel erg.

image0
Voor degenen die het handschrift van de zoon niet goed kunnen lezen:

 • Titel: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
 • Over: Er is een hongen Jacob. Zijn grootvader wordt vermoord door een hulsel (een monster) Hij ziet het maar de anderen niet. Hij gaat dan naar een eiland en ontdekt daar bijzondere kinderen.
 • Leukste personages: Jacob kan monsters zien – Emma is een vuur meisje
 • Cool! De bijzondere krachten
 • Bah! Sommigen gaan dood
 • Waar speelt het zich af: In engeland (Groot-Brittanië moest je Engeland niet weten liggen, zo zalig 🙂)
 • Waar heb je het gelezen: in de zetel van mijn huis

Als leraar zijnde enal vind ik het super belangrijk dat de kinderen hier in huis leren leren en zo zijn we dus al een tijdje aan het experimenteren met verschillende apps voor mindmaps. Een van de leukere die we gebruiken is Bubbl.us wegens de gebruiksvriendelijkheid ervan op een tablet en zodus goot Tuur het boek ook eens in een klein diagram.

De-bijzondere-kinderen (2)

We staan serieus achter met verslagjes, maar ze komen er vroeg of laat wel aan. Wie mee wil doen, kan hier een blanco verslag vinden. Moest je zelf nog tips hebben, geef gerust door, let wel: hij is een zeer prille tiener en op het vlak van tettekereus’ nog wel heel bleu (gelukkig maar :))

6 reacties

 1. Tof! Ik zag daar op het vliegtuig de film van, en die is ook niet slecht. Hier is het momenteel al Rick Riordan wat de klok slaat, want naast Percy Jackson schreef/schrijft hij nog een aantal andere series, ook over (half)goden. En ons Lien leest ‘Ranger’s Apprentice’ van John Flanagan. Ook een grote hit!

   1. Och reeks van de grijze jager wordt hier momenteel verslonden, grappig! Dus ze lezen precies toch wel allemaal graag hetzelfde 😉

 2. Boektip: de wonderlingen. Zelf nog niet gelezen, maar ze waren er in de bib (alwaar ik elke donderdag van home office doe) over bezig, en ik kreeg meteen zin om het te lezen. Het zal toch moeten wachten tot als Marie eindelijk doorslaapt. Ik lees sinds een paar weken zeer geinteresseerd uw blog. Zelf ook een mama van vier, maar we zitten nog een zestal jaar achter op jullie ( kleinste is nu 1 jaar, oudste bijna 7). Er staan supertips op uw blog, zoals de korte wandelingen en de verjaardagsthemafeestjes! En ik heb elke keer als ik iets lees het gevoel dat ik een blik in de toekomst werp van hoe het er hier binnen een paar jaar kan aan toe gaan 😊

Altijd fijn om iets te horen!