Project moemoe

DSCF2325

DSCF2327

DSCF2329

Dat ik graag aan projectjes doe is een beetje een understatement, ik hou ervan! Ik hou namelijk van het concept project: iets dat een begin kent maar vooral ook een duidelijk einde, ik heb namelijk altijd een beetje moeite om dingen waar geen einde aan lijkt te komen (als in opruimen in huis) vol te houden. Aangezien ik voor projecten dus altijd wel te vinden ben, vind ik eigenlijk heel vaak zelf mijn projecten uit, zoals nu ook project moemoe.
Toen ik nadacht over wat moemoe zo speciaal voor me maakte, viel het me op dat ik vaak herinneringen had met eten, en ik niet alleen, heel de familie praat over haar kleine lemon curd taartjes, haar zelfgemaakte bresilienne taarten, de speculaas, de wafeltjes in blikken dozen, de kaaskroketjes met nieuwjaar… dus het duurde niet lang vooraleer ik wist dat ik absoluut iets wou doen met de recepten waar we allemaal zulke warme herinneringen aan hebben.
Afgelopen weekend kreeg ik de kans om eens te snuisteren in de keukenschuif waar ze de signatuur voor al dat lekkers bijhield en ondertussen steekt de hele inhoud van die schuif in een doos bij ons thuis. Het is mijn bedoeling om de recepten die we allemaal zo goed kennen eruit te vissen, een keertje zelf te maken en daarna te digitaliseren. Het zal een heel werk zijn, maar ik hoop op het einde van de rit een mooi document te hebben, een boek, eigenlijk een soort ode aan haar en al dat lekkers dat uit haar keuken kwam.

FacebookTwitterPinterestGoogle Gmail

15 reacties op “Project moemoe

 1. Leen zegt:

  Een mooi project! Ik ben benieuwd naar het resultaat (mss wel lekkere receptjes om te delen 😉 )

 2. Moeke vake zegt:

  Als je proevers zoekt … dan horen we het graag … Wij zijn één van de enige ervaringsdeskundigen hé 😉

 3. Tine zegt:

  Leuk Elke, je zal er een hele kluif aan hebben denk ik.
  En iedereen blij dat jij van dit project iets zeer moois zal maken, je kennende!

 4. Anne zegt:

  Tof idee Elke.
  Misschien kan je een ‘moemoe’ kookboekje uitgeven !
  Nog veel doorzettignsvermogen ermee!

 5. Saskia zegt:

  Heel tof! Mijn meme was kokkin en een hele goeie. Als kind vroeg ik haar al om later haar recepten te krijgen. En gelukkig is ze op een moment begonnen ze te noteren met als gevolg dat ik nu een heel schriftje heb met haar recepten, geschreven in Aalsters dialect 😉 Nog steeds één van mijn meest waardevolle spullen in huis.
  Veel plezier ermee! xx

 6. Kris zegt:

  Ja heel tof dat je dit doet Elke! En nu zet ik je (eindelijk 🙂 ) bij m’n favorieten! Grtjs!

 7. Moeke vake zegt:

  K heb nog wat gevonden … een schriftelijke van 1944 !

 8. glenda zegt:

  Oh, weet je wat leuke kitchenart is? Zi een papiertje kopieren en vergroten en dan ophangen in moderne kader. is echt cool.

Altijd fijn om iets te horen!