KIVV pompoenlasagne

dscf8536

dscf8542

dscf8549

dscf8551

Een vegetarisch kindvriendelijk gerecht moet gedeeld worden! Ik had nog nooit pompoenlasagne gemaakt en ik snap absoluut niet waarom, want dit is echt lekker en makkelijk! Ik vond hier het recept.

Nodig

  • Rode paprika
  • 500 gr pompoen (halve butternut)
  • 2 grote blikken tomatenstukjes
  • Pot ricotta
  • Lasagnevellen (verse zijn zo hemels, maar droge kunnen ook perfect!)
  • Groot handvol pijnboompitten
  • Pittige geraspte kaas voor bovenop

Hoe maken?

  • Snijd de paprika en pompoen in gelijke kleine blokjes
  • Stoof de paprika in wat olijfolie, en voeg er de pompoenblokjes aan toe
  • Voeg de twee blikken tomatenstukjes toe
  • Laat pruttelen tot alles zacht is, kruid met peper en zout. Ik deed er ook nog wat italiaanse kruiden bij.
  • Meng de helft van de ricotta met de tomatensaus
  • Voeg wat tomatensaus toe aan een ovenschotel, leg er een lasagnevel op, weer tomatensaus, weer lasagnevel enz… tot de vellen en de saus op is. Smeer de rest van de ricotta open bovenaan. Strooi er de pijnboompitten op en daarbovenop de geraspte kaas.
  • Zet in de oven op 200 graden zo’n 20 to 30 minuten.

Ik vermoed dat dit lekker is met een rucolaslaatje, maar wij deden gewoon zo en aan Mies haar gezicht te zien was dat meer dan ok! Dit wordt een blijvertje!

Altijd fijn om iets te horen!