Oudjaar op een ander: Bremen

thuis-359

bremen-1007 bremen-1076 bremen-1032

bremen-1042

bremen-1270

We proberen al een tijdje oud en nieuw buitenshuis te vieren, niet bij vrienden om een rommelig huis daags nadien te vermijden ofzo (al zou dat ook een optie kunnen zijn :)) maar gewoon in een ander huis, op een andere plek. Een paar daagjes enkel onder ons. De kerstvakantie is typisch een periode dat je een beetje geleefd wordt, dat je van familiebezoek naar familiebezoek gaat, liefst nog op dezelfde dag: het voorgerecht bij de ene om het dessert bij de andere te nemen. Vandaar dat we enkele jaren geleden beslisten om er steevast een aantal dagen van tussenuit te gaan, liefst met oud & nieuw niet thuis dus.
Dit jaar is het eerste jaar dat het ons niet zal lukken: ons Paula ging af zijn, maar dat is wederom niet het geval (boehoe…) en we zijn daardoor een beetje te laat met iets te zoeken en vast te leggen, of toch iets te vinden dat budgetvriendelijk is 🙂 Maar ach, vakantie thuis is ondertussen ook vakantie en ik heb al goesting als ik aan de vele dingen denk die we kunnen doen!

We vierden oudjaar al meermaals in Nederland oa in Texel en Eindhoven, maar ook een keertje in Duitsland, namelijk tegen Bremen. Als we dachten dat Nederlanders een beetje zot waren met al hun vuurwerk, moesten we dat toen toch herbekijken. Leuk voor ons, dat wel!

We zaten in een landalpark een uurtje buiten Bremen (dus niet zo geweldig dichtbij) maar dat park was zo geweldig fijn dat het meer dan een vermelding waard is: mooie grote huisjes met open haard, prachtige bossen, leuke speeltuinen, een zwembad, lekker eten… We vertrokken er met de boodschap dat we zeker eens terugkwamen, maar tot op heden is dat nog niet gelukt, ondanks de lieve verjaardagskaarten die we sindsdien elk jaar toegestuurd krijgen. Echt waar.

Bremen dus. Ik kende Bremen enkel van de stadsmuzikanten en op de weg ernaar toe stond dus de vertelling van het geluidshuis een aantal keer op, kwestie van de kinderen onder te dompelen in de legende van de stad. We parkeerden de auto (volg de pijlen) in een gratis parking buiten de stad en namen de tram (altijd een evenement) naar de binnenstad en betaalden daarvoor een familieticket wat eigenlijk niet moest aangezien de kinderen nog klein genoeg waren om gratis mee te reizen, maar dat Duits is niet zo goed, wat zeg ik… het is vreselijk 🙂

Bremen is een mooie stad, prachtige gebouwen, smalle gangen, compact, gezellige straten en niet echt supertoeristisch wat allemaal geweldig was, maar voor het eerst sinds we een gevuld gezin zijn, werden we wel geconfronteerd met kind-onvriendelijkheid. Twee restaurants waar ik binnen ging met 3/4e kinderen trokken hun neus op, de éne al wat subtieler dan de andere 🙂 maar gelukkig voor ons kwamen we daardoor in een kleine gezellige echt Duitse ‘bruine kroeg‘ terecht (een aanrader!).

Ik zou eigenlijk nog weleens terug willen naar dat park en naar Bremen (liefst zonder regen deze keer) maar eerst moet die Paula af, komaan we wachten er al lang genoeg op! Zondag brengen we trouwens nog eens een (uitgesteld) bezoekje, dus stay tuned!

Altijd fijn om iets te horen!