Kinderfeestjes: thema spoken

naamloos-1
Zoals al eerder gezegd, mogen onze kinderen zelf het thema bij hun verjaardag voor het kindjesfeest kiezen. Soms zijn ze er snel uit, soms duurt het wat langer, maar hoe meer kinderen, hoe meer feestjes en hoe meer uiteenlopend die thema’s soms zijn. Daar waar die bij Tuur redelijk braaf blijven (ridders, piraten, koken enz…) zijn die van Jan dat iets minder. Onze Jan is namelijk een kindje van November, een donkere maand, dat in de combinatie met zijn ongelofelijke fantasiewereld, levert ons altijd wezens van de onderwereld op. Elk jaar worden zijn ideeën vreselijker dus zijn voorstel (7 jaar!) voor een zombie-feest werd gevetood en een beetje later werden griezelige geesten omgevormd naar iets vriendelijkere spoken. Toen dat beslist werd, lag de weg voor een ‘glow in the dark’-feestje (iets dat al lang op mijn lijstje stond :)) wagenwijd open. Ik zocht me – zoals altijd – te pletter op ’t Internet, maar vond de meeste ideeën gewoon in mijn eigen hoofd.

De spoken op de uitnodiging werden beschilderd met ‘glow in the dark’ verf wat een onverwacht groot succes was, zo groot dat die verf ook verder werd ingezet voor het knutselproject: mini-spookjes voor op het nachtkastje.

dscf8089 dscf8085
dscf8133

dscf8137

Die spookjes moesten ze zoektocht-gewijs eerst vinden en de actieve vriendjes van Jan waren zeer blij toen ze het grote spook (een piñata) konden neerknuppelen 🙂

dscf8076
Niet veel later verorberden ze smakelijk de spoken-margaritta-pizza’s (grappig hoe sommige kinderen olijven absoluut niets vinden en anderen die overal afsmullen!) en Jan werd bezongen met cakejes gedipt in de creme-au-beurre met chocolade.

dscf8084

dscf8112

Met de halloweendagen vonden we trouwens geweldige bekers, bordjes en snoepzakjes in Flying Tiger (die sinds kort een filiaal hebben in Mechelen, jiehaa!). Match made in heaven of hell 🙂

dscf8051

dscf8144

Altijd fijn om iets te horen!