Wat. Een. Voltreffer. Na een paar dagen koken uit Honger! van mme Zsazsa ben ik belanchelijk enthousiast. In tegenstelling tot het rokjesboek van indertijd dat ik kocht omdat ik dacht dat ik ooit zou naaien, ben ik in dit boek gevlogen en is me dat al goed bevallen; Na de gnocchi en prei, kwam dit gerechtje op tafel en zowaar: iedereen at zonder morren mee. Iedereen! Ik keek even bij mme Zszasa op de blog en bleek dat dit gerecht daar al een jaar stond te blinken en ik kan alleen maar denken, waarom heb ik dat een jaar eerder al niet ontdekt!
In het origineel gerecht wordt er met snijbiet gewerkt, maar wij deden van spinazie!
Nodig
- klein zakje verse spinazie (200 gr)
- klein bakje gram champignons
- een groene paprika
- ui en look
- tijm & rozemarijn (we gebruikten droge) en ook italiaanse kruiden
- 400 gram pasta (dat had meer mogen zijn)
- 1 fles passata (=750 ml)
- 2 kleine bolletjes mozarella
Doen
Het makkelijkste is om het te maken in een grote pan die ook nog in de oven past
- Snipper ui en look en stoof aan met de kruiden
- Snijd paprika en champigons in kleine stykjes en kieper ze erbij en laat langzaam garen
- Kieper er de fles passata biij
- Gooi er de pasta in en voeg water toe tot de pasta onderstaat
- Laat de pasta al dente garen (kijk naar de kookminuten op de verpakking om zeker te zijn) tot de saus dikker is
- Roer er de spinazie tussen
- Kruid bij en versnipper of scheur de bolletjes mozarella, de ene helft mag tussen de pasta, de andere helft er bovenop.
- Schuif in de oven, zo’n 10 minuten op 200-220° C
Smakelijk!
Dit ga ik denk ik dit weekend toch ook eens op het menu zetten (heb het boek ook gekocht vorige week, kon het niet laten liggen…) 🙂
Zeker doen! Superlekker, is echt een blijvertje hier denk ik! Een gerecht dat echt iedereen lekker vond!
Kook je de pasta niet op voorhand of afzonderlijk? Gewoon in de pot bij de rest?
Nee, gewoon in de pot ermee, onder water zetten en even laten koken bij de rest tot ie gaar is!