KIVV Spaghetti met champignons en andijvie

IMG_7170

Vandaag mocht er wel iets lukken na een gewijzigd lessenrooster waardoor ik tijdens mijn wandeling naar huis een telefoontje kreeg en nét iets sneller opnieuw de andere richting uitliep én  het refrein van ‘aangebrand, de soep is aangebrand, je moet niet proeven want de soep is aangebrand…’ in mijn hoofd begon te spelen toen ik het deksel van de pot soep oppakte, dikke miserie zo van die eerste werkdagen met volledige chaos in het hoofd en vooral stinken die soep, net nu ik er gewoon echt zin in had, in een kommetje verse soep.want met dit weer kan dat wel eens smaken.

Gelukkig dus dat het avondmaal (weliswaar met een tweede batch pijnboompitten, aangebrand, werkelijk :)) wel erg goed smaakte

Nodig

 • 500 gr spaghetti
 • 1 krop andijvie of een grote zak reeds gesneden andijvie zoals ik deed, soms ben ik wel fan van AH
 • 1 ajuin, fijngesnipperd
 • 250 gr (kastanje)champignons, in schijfjes
 • boter
 • potje Boursin Cuisine
 • gesnipperde bladpeterselie
 • geroosterde pijnboompitten

Doen

 • Kook de spaghetti beetgaar.
 • Stoom of kook de andijvie zo’n 10 min
 • Smelt de boter en bak hierin de ui en de champignons
 • Voeg de andijvie toe, laat even meebakken.
 • Laat de Boursin in de pot bij de groenten smelten en kruid bij.
 • Kieper de spaghetti bij de saus, overstrooi met peterselie en pijnboompitten.
 • Smakelijk!

KIVV: KindVriendelijk Veggie, wat erop neerkomt dat meer dan de helft van mijn kinders, 3/4e dus, het zonder al te veel morren opat!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!