Week #16 Ready,steady, go verjaardagsperiode

DSCF6846

Ik heb het gevoel er echt helemaal uit te zijn geweest, wat fantastisch is, maar eens zo zuur proeft op de vooravond van een nieuwe werkdag. Ik geef doodgraag les en vind het fantastisch om ‘het verschil’ te maken bij sommige van mijn leerlingen, maar ik kan niet ontkennen dat die vakanties me hoe langer hoe meer echt veel deugd doen.
Gewoon samenzijn bij elkaar, rust vinden, de natuur in, cultuur opsnuiven, geen rush, iedereen ontspannen, is er iets beter? Voor diegenen die nu rollogen en eigenlijk vooral de muren oplopen: been there, done that, maar nu u ze wat ouder zijn en je die vakanties kan vullen met tripjes en cinemabezoeken, kom ik ze niet vermoeider meer uit en is de lood in de schoenen eerder iets dat op het einde van de vakantie aan bod komt, dan in het begin.

Maar het einde van de vakantie betekent ook het begin van een nieuwe werkweek en dus ook een weekmenu. April is een povere maand, hoewel: er zijn asperges, woehoe, maar daarbuiten vallen er weinig groenten te rapen (helemaal in paasthema en rapen zijn er begot nog wel bij #flauwehumor #iknow)

Ik ga in elk geval een poging ondernemen om het volgende weekmenu op tafel te brengen:

Maar vier keer gerechten deze week, want er is al één dag voorbij én er is er eentje binnenkort jarig (ik, ik! :)) en dan plannen we altijd (omdat we onder ons geen uitpakkado’s doen) een uitstapje met het gezin wat sowieso wordt afgesloten met een etentje én daarbovenop hebben we deze week het eerste feestje in onze verjaardagsperiode!

Maar sowieso dus die vier gerechten met de reële bweikes-kans van zodra ze op tafel arriveren, maar acht, geen compassie met die kinderen aangezien we net twee weken kinderkost achter de rug hebben!

2 reacties

 1. Hallo Elke,
  Was een reactie aan het schrijven en klikte op het icoontje links naast e-mailadres, alles weg, geen probleem ik begin opnieuw.
  Ik geniet van je verslagen en ik merk dat jij geniet van het schrijven ervan. Boeiend te lezen wat je, jullie, onderneemt, ondernemen.
  Lesse is een mooi dorpje aan de Lesse, origineel ! We gaan daar ook eens wandelen.
  Bedankt voor de tip.
  Heb mijn email doorgegeven vanaf nu krijg ik je verslagen automatisch, handig 👍
  Nog veel schrijfplezier.
  Je tanteke, anne

Altijd fijn om iets te horen!