De paasboom

DSCF9591

Ik had er misschien wat eerder over moeten bloggen, maar het viel me pas nu te binnen dat het wel tijd wordt om de paasboom te zetten, net op tijd noemen ze dat dan 😊 Een paasboom is pas vorig jaar bij ons geïntroduceerd toen de kinderen en ik er eentje in elkaar knutselden, niet de boom zelf, maar wel de versieringen erin. Hij komt uit de periode dat ze nog niet schermden op woensdagnamiddag en ik die namiddag vaak gebruikte om met hen te knutselen, de foto’s dateren dus maw ook van vorig jaar. Ik was best trots op het resultaat, vandaar dat ik toen ook veel te veel op het knopje drukte.

DSCF9493 DSCF9512 DSCF9579   DSCF9574   DSCF9576   DSCF9566

Wie weet heb je dit weekend niets om handen, staat er geen paasboom en heb je een kleine goesting in wat gefrul… in dat geval geef ik je graag wat ideetjes:

  • Isomo eitjes, houten klokjes beplakken met decopath. Het is hier al een aantal keer gepasseerd, maar ik ben daar gewoon fan van, altijd een goed resultaat, ook door kinderhandjes.
  • Echte klokjes van de klokken maken door een gaatje te boren en er een belletje met visdraad aan te hangen.
  • Pareltjes rijgen op een dunne ijzerdraad, een veertje aan hangen (eventueel een belletje) en die om de takken wikkelen of gewoon laten hangen.
  • Een kuikentje in een doorzichtig plastieken eitje stoppen.

Nu maar hopen dat onze viervoeters in huis er gaan kunnen afblijven, anders worden het weer een paar magere jaren op vlak van paasbomen 🙂

Altijd fijn om iets te horen!