Boeken en buitenaards leven: van Lesse naar Redu

DSCF5964   DSCF5965DSCF5999 DSCF6066DSCF6091
DSCF6107   DSCF6098  DSCF6149

Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft, een quote van Rommert Boonstra, die ik afgelopen week las bij Maaike. Helemaal waar en exact de reden waarom ik zo graag wandel denk ik. Het is je hoofd leeg maken en rondom je hoofd te kijken ipv erbinnen in. Het is ook altijd het moment dat ik het fototoestel bij de hand neem en naast de kinderen en de wederhelft (hoeveel foto’s kan je trekken van hetzelfde groepje mensen in een bos, veel blijkt dus :)) ook graag eens wat bloemetjes en bijtjes fotografeer. Al was het maar om het uiteindelijke fotoboek op te fleuren.

Deze wandeling is er eentje die we al ettelijke keren deden. We haalden ze jaren geleden uit een oude versie van het Groot Wandelboek Ardennen en het is zo één van die wandelingen die nooit vervelen: mooie natuur, een leuk stadje met tal van fijne terrasjes, een tot de verbeelding sprekende plek (ESA station), ezeltjes op de weg, niet te kort, maar zeker niet te lang met tal van plekjes waar de kinderen even loos kunnen gaan of kunnen rusten. Heel veel dus voor maar 6 kilometer! Deze keer was het de eerste keer dat iedereen echt mee stapte, geen draagrugzak meer, geen buggy… maar gelukkig wel de schouders van een sterke wederhelft 😊

Parkeren doe je in Lesse, een klein gehucht en van daaruit wandel je het dorp uit en het bos in (een steile klim, maar dat is de enige stevige van de wandeling en daarna ben je ervan af). In het bos steeds rechtshouden en van zodra je de ezeltjes passeert zie je Redu al liggen, afdalen, in Redu een terrasje doen, eventueel wat boekwinkeltjes induiken (wat een geluk dat we geen massa’s in onze wandelrugzak kunnen steken) en dan richting ESA wandelen. Je ziet de schotelantennes al snel opdoemen en die nodigen altijd uit voor interessante gespreksonderwerpen, afdalen en links afdraaien. Nu de weg blijven volgen tot in Lesse. Onderweg kan je nog een kilometer toevoegen door even af te wijken naar de Paardenrots (la Roche aux Chevaux) Doe je dit dan volg je erna de Lesse tot je terug in het dorp aankomt, sla je dit over dan volg je gewoon de weg tot in het dorp. Eens helemaal aangekomen in het dorp Lesse, kom je nog een leuke picknickplek tegen waar je zelfs mag barbecueën.

Altijd fijn om iets te horen!