Lantaarns voor de lichtjeswandeling

Afgelopen weekend werd er in de kleuterschool Chinalight-gewijs een lichtjeswandeling georganiseerd, kleurrijke lampionnen en lantaarns tijdens een donkere avondwandeling, is er iets idyllischer dan dat? Daar de wederhelft knutselen verafschuwt en dus liever zulke dingen skipt, kom ik altijd als creaheld met wapperende cape, ten tonele. Lampionnen moesten gemaakt worden en zodoende geschiedde.

dscf9407

dscf9413

Voor de kerstboom (post volgt nog als het laatste projectje af is) wou ik nog wat extra eigengemaakte kerstballen knutselen, maar gaandeweg bedacht ik me dat de wollen omhulsels ook best konden gebruikt worden als lantaarns. Haal hiervoor behangerslijm, wol en ballonnen in huis. De ballonnen blaas je gewoon op en smeer je in met lijm, daarna start het wol-plak-ballon-gevecht en probeer je zo goed mogelijk wol rond de ballon in allerlei verschillende richtingen te draaien. Klieder er nog wat lijm bovenop zodat alles goed vastplakt en laat de ballon zeker twee dagen drogen. De ballonnen zullen vanzelf gekrompen zijn en haal je er voorzichtig uit. Voila, je hebt een bal die je in de kerstboom rond een lichtje kan hangen (een beetje zoals de welbekende Happy Lights)

dscf9505

dscf9508

dscf9513

dscf9523

dscf9528

Ik wou deze ballen nu ook gebruiken als lantaarn en er een lichtje insteken, maar toen ik in de winkel rondliep zag ik ineens lichtgevende ballonnen en besloot ik de bal opnieuw op te vullen met een ballon. Het effect was (vooral in het donker) echt heel leuk. We versierden hem nog met wat vilt en plakfiguurtjes en gebruiken een simpele ballonnenstok als drager. Fier als ze waren, mocht moeder natuurlijk de helft van de tijd de lampionnen dragen 🙂

dscf9584

Altijd fijn om iets te horen!