Weekmenu #51 winter is here

De laatste week voor de feesten, eindelijk begint de echte winter en kunnen we uitkijken naar de vakantie! Net zoals de kinderen en ikzelf gaat ook het weekmenu dan even met verlof. Vakanties zijn er namelijk om spontaan en impulsief te zijn! Ik ben blij dat ik eindelijk een systeem heb dat ik consequent volhou (of toch alvast de laatste vier maanden): zondagavond een menu opstellen, een bestelling plaatsen, die ophalen op maandag en erover bloggen zodat ook de spondeligger weet wat we gaan eten en eventueel op een zeldzaam moment al eens kan beginnen. Helemaal ideaal zou het wel zijn moesten de boodschappen aan huis geleverd worden, dan hoef ik niet meer ketterig te vloeken als er weer eens geen parkeerplaats voor de deur is en ik met tig zware bakken over en weer moet lopen. Hate it! Op zo’n momenten woon ik niet graag in een stad en zou ik veel geld geven voor een oprit.

Deze week maar vijf gerechten, want vanaf zaterdag is het van dattum natuurlijk:

  • Van witloof met ham & kaas genoten we vandaag, niet allemaal natuurlijk, of wat had je gedacht?
  • Tortellini met paddestoelen. Het is al weer veel lang geleden dat ik nog eens zelf pasta maakte en vraag me wel af of ik dat verleerd ben, misschien nog wel op voorhand eens zoeken naar mijn machientje.
  • Rode kool met appeltjes en worst, is een must in de winter, sowieso.
  • Preirisotto met geitenkaas, maar dat laatste niet voor mij, want dat is iets dat ik na al die jaren nog steeds niet wegkrijg en waarvoor ik – in tegenstelling tot spruiten – absoluut niet de ambitie heb om het toch te leren eten.
  • Zalm met pastinaak.

Voor deze week heb ik daarstraks al een grote pot pompoensoep gemaakt. Soep eten lukt ons ondertussen toch ook wel goed, opnieuw is niet iedereen in het gezin er helemaal wild van, maar we zijn een democratie dus de meerderheid wint!

Altijd fijn om iets te horen!