DIY Kerstversiering

Het is pas sinds enkele jaren dat ik de wederhelft helemaal mee heb in het echte-kerstboom-kamp, vroeger hadden we een plastieken ding, maar alleen al de geur van een onvervalst exemplaar maakt dat kindeke Jezus zijn weg vindt naar ons huis.

Elk jaar komt er wel iets extra in die boom, soms uit de winkel, soms uit het brein van een kleuterjuf, soms uit onze eigen goesting om iets te knutselen. Ondertussen hangen er aan de welriekende takken wel wat creatieve exploten van onszelf en wie weet zoekt er iemand nog wel een knutselactiviteit voor de aanstormende vakantie.

De Decopatch  kerstballen

thuis-030 thuis-023 dscf9538

Deze maakten we al een tweetal jaren geleden (vandaar ook de korte coupes bij menig kind).
Haal piepschuimen ballen in huis (in verschillende groottes) en bekleed ze naar smaak met decopatch vellen (overal te vinden: De Banier, AVA, Dreamland…). Ik vind Decopatch één van de leukste dingen om te knutselen met kinderen, supersimpel en altijd een leuk resultaat.

De wollen ballen

dscf9505

dscf9536-2

We maakten ze voor in de kerstboom, maar gebruikten ze ook als lampionnen. Waar ga je dat nog vinden? Een knutselproject dat multi-inzetbaar is.

De kleien figuurtjes

Ik zag dit passeren en had al lang aan de kinderen beloofd om nog eens kleien. Ik gebruikte simpele witte klei die zelfdrogend is (twee dagen om echt goed uit te drogen), leuke kerstfiguren en glitterstiften om ze af te werken. Zie dat blinken!
dscf9626

dscf9615

dscf9618

dscf9713 dscf9731dscf9741

 

Altijd fijn om iets te horen!