Schone trage wegen in Zemst (14 wandelingen!)

DSCF9244-001
Enkele weken terug vertelden mijn ouders over de trage wegen van Zemst, mooie wandelingen langs rustige plekjes die goed beschreven stonden op plan. Ik was natuurlijk benieuwd en ging onmiddellijk een kijkje nemen op de website en wat bleek, er stonden wel 14 lussen (afstanden tussen 3 en 9) helemaal beschreven met plannetjes. Op elke wandeling staat hoeveel % trage weg je doet en waar je kan zijn om even een rustpauze in te lassen. Trage wegen zijn trouwens wegen die enkel bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer, maw voor wandelaars, fietsers en ruiters alleen dus (wat enige tijd geleden trouwens het onderwerp was van een gemediatiseerd proces)

DSCF9258

We hebben nog heel wat trage wegen te ontdekken en nog heel wat wandelingen te doen, maar wij zijn nu al ontzettend grote fan. We kwamen voorbij enorm mooie natuur, kwamen amper andere wandelaars tegen en genoten van de pure rust zo tussen de maisvelden en het graan. De wandelingen zijn ook echt goed gedocumenteerd op plan en kloppen tot op de meter (vermoedelijk ook omdat ze pas eind mei 2020 gelanceerd werden)  én je kan een aantal van hen ook online vinden op RouteYou!  Nog heel veel wandelplezier, ideaal lijkt me dezer dagen!

DSCF9277

DSCF9295

10 reacties

    1. Ja echt mooi en rustig, ik schrik er altijd van dat je ook echt buiten ‘de Ardennen’ mooi kan wandelen, dat durf ik makkelijk wel eens te vergeten!

  1. Zo grappig, jij schrijft precies altijd over dingen die gerelateerd zijn aan mijn leven. Niet dat ik ga wandelen in Zemst, maar we gaan er zaterdag kippen kopen 🙂

Altijd fijn om iets te horen!