Seizoensgroenten on the side bij de BBQ

26044870-982E-418A-A428-6909E00669DF

Een paar dagen in de diepe Ardennen met mooi weer, vraagt om een BBQ. Ik had me daar dus op voorzien bij de buurderij maar het was afwachten wat het groentepakket ons gaf, want ook al kan ik natuurlijk naar de winkel lopen voor tomaten en komkommers, toch was het vooral zaak om gewoon de groeten uit het pakket te gebruiken dus bedacht ik me dat een paar iets andere slaatjes on the side wel eens mochten:

488AE7C1-9C38-4109-8BF3-D8DBBDCB72DC

 • Rammenas met walnoten: snij de rammenas zo dun als je kan in plakjes, meng 5 el olijfolie met 1 el balsamico en overgiet er de schijfjes mee. Kruid af met peper en zout en bestrooi met een handvol geplette walnoten. Voor liefhebbers van dat tikkeltje bitter.
 • Raap, appel en lente-ui : snij een raap in kleine blokjes, doe hetzelfde voor een even grote rode appel, kruid met peper en zout en verfris met een halve citroen. Meng een grote eetlepel platte kaas erdoor en overstrooi met gesnipperde lente-uitjes. Heerlijk fris.
 • Patatjes, hersthoornweegbree (oftwel soort rucola) en lente-ui: patatjes koken, laten afkoelen, sla breken en uitjes snipperen, alles bijeen kieperen, afkruiden met peper en zout en wat goeie olijfolie bijgieten. Koude patatjes moeten er toch altijd bij 😉
 • Wortel met knolselder: altijd lekker, rasp wortel en evenveel knolselder, kruid goed af en meng met yoghurt of mayonaise. Toch eentje waar alle kinderen dol op zijn 😉  maar eigenlijk vonden ze – buiten de rammenas – alles wel ok.

Wat een heerlijke avonden, lekker lang buiten aan het vuurtje, is het echt nog geen zomer?

71670C96-B079-4563-A58A-6D41CC1294CB

6 reacties

 1. dat had ik nu net nog nodig zie, inspiratie voor nog één slaatje extra bij dochterliefs communiefeest zondag.
  het wordt de wortel-knolselder !
  dankjewel !

  1. Awel, ik had daar op voorhand best veel schrik voor, maar op de één of andere manier trieert dat dus enorm! (Alleja, nu toch nog ;))

Altijd fijn om iets te horen!