Uit het pakket: veel bloemkolen en prei (week #18)

Vorige week zaten er twee bloemkolen in het pakket terwijl ik er nog eentje over had van de keer ervoor maw 3 bloemkolen moesten dus verwerkt worden, samen met een hele hoop prei die ik kreeg van de oma en opa die me de week ervoor ook al hadden voorzien van het witte goud. Het zal je dus niet verbazen dat er wel heel veel bloemkool & prei aan te pas kwam afgelopen week!

43E27811-44BF-48B4-98EE-8D9F9D9BBD63

In het pakket:

 • Bloemkool
 • Wortelen
 • Selder
 • Rucola
 • Prei
 • Sjalot

Wat ik ermee deed:

 • Quiche van bloemkool en broccoli (dat laatste uit het hulppakket van de vriezer) met een rucola-slaatje (V)
  Genoeg vooraf gestoomde/gekookte broccoli en bloemkool gebruiken zodat de hele quichevorm vol ligt!
 • Kip met appelmoes (van de appels met foutjes die ik de week ervoor bestelde) en gebakken patatjes
 • Pizza met prei en kruidenboter (V) is naast een simpele margherita één van de meest rare en lekkere pizza-combinaties ooit.
  Prei in dunne ringen snijden, pizzadeeg maken/kopen en van een dun tomatenlaagje voorzien, rauwe prei erop, hier en daar een brokje kruidenboter en bestrooien met geraspte kaas. Afbakken op 250°C zo’n 15 minuten. Heerlijk.
 • Pulled pork in fajitas met zure room en guacamole
  Ik had door het heerlijke weer nog eens zien in fajitas om duimen en vingers bij af te likken, dus ik deed de oven nog eens in overdrive gaan voor een pulled pork hoewel ik achteraf bedacht dat ik die ook perfect op de BBQ had kunnen maken. Zal iets zijn voor een andere keer zijn!
 • Bloemkoolpuree met tuinkruiden, een zachtgekookt eitje en garnaaltjes
  Gebruik evenveel bloemkool als aardappelen en stoom of kook ze. Goed mixen (mag zelfs gerust met een mixer gebeuren), voeg melk en boter toe om hem smeuïg te maken en versier hem met wat verse tuinkruiden (peterselie, bieslook..). Eitjes pocheren of koken (ik deed beiden aangezien het bij het pocheren fout liep na het derde ei en ik er nog maar een beperkt aantal had, beter geen keukenrisico’s nemen dan ;)) en bestrooien met grijze garnaaltjes
 • Bloemkoolrisotto met gebakken vis
  Els gaf me het idee om bloemkoolcouscous te maken maar ik gebruikte het in een risotto. Bloemkool blenderen en een gewone risotto bereiden (uitje & look aanstoven, risottorijst erin, effe aanbakken, blussen met witte wijn en daarna lepelsgewijs bouillon toevoegen zodat de rijst zachter wordt), de bloemkool ergens na de helft van.de bouillon toevoegen en de risotto afwerken met parmezaan en opfrissen met peterselie. Ondertussen een witte vis bakken. Echt erg lekker op die manier!
 • Prei-selder soep (V), heel simpel soep van ui, look, alle prei die ik nog had liggen en de selder! De overschot werd ingevroren voor koudere dagen die niet te snel moeten komen!

De wortelen werden oa meegegeven in de bento’s en rauw opgegeten als tussendoortjes, maar ook bijgehouden want vandaag of morgen maak ik nog eens een worteltaartje!

14 reacties

   1. Ik heb gelukkig nog wel de man die mee supportert anders zou het idd heel moeilijk zijn om door te zetten!

   2. Ohjee, het ergste hier was de dochter die een boterham en een pot choco pakte 😉 (ze was toen 4 jaar, serieus! Wij waren compleet verbouwereerd toen)

   1. Bloemkoolroosjes malen en garen in micro en ei parmezaan en amandelpoeder en kruiden een pizzabodem vormen beleggen met groene tomaten mozzarella en basilicum

Altijd fijn om iets te horen!