Week 20: wat een weer!

Wat een weer is het al geweest de afgelopen weken, dagen? Het is enorm goed voor het grondwater en het gras is nog nooit zo groen geweest, maar dat het toch anders dan anders is, merken we aan onze schildpad Mieke. Die kroop sinds de paasvakantie al drie keer bovengronds, maar kroop al evenveel keer terug weg met ongetwijfeld het idee dat het nog te vroeg was… ik kan haar geen ongelijk geven, want de zomer lijkt wel heel ver weg, maar ik vind het niet fijn, want ik maak me ondertussen zorgen dat die winterslaap op die manier wel erg lang duurt. Afgelopen week vierden we trouwens ook ons 15 jarig huwelijk én 15 jaar geleden regende het ook dagen aan een stuk, want ik kocht een dag op voorhand nog gauw laarzen omdat mijn tenen in die sandalen te snel blauw zouden uitslagen dus misschien is het niet zo anders dan anders, maar zijn we al die regenachtige dagen niet meer gewoon?

Ach, in het pakket zaten afgelopen weel: paprika’s, courgette, tomaten, bloemkool, andijvie en komkommer.

Stoofpot met paprika & kip met een slaatje

Heerlijk comfortfood is deze. Neem een grote diepe pan, kruid de kippenbouten goed af en bak ze even goed aan in deze pan, haal ze terug uit de pan en leg ze opzij. Snij dan 6 (!) paprika’s (gele en rode, geen groene) in grove stukken én stoof deze aan in dezelfde pan met look, leg de kippenbouten er bovenop en zet het vuur lager én laat dit sudderen tot de paprika’s zacht zijn en de kip lekker mals. Serveer met een slaatje en een stukje brood zodat je die heerlijke saus helemaal kan opsoppen!

Hotdogs

Geweldig culinair maar een hotdog met zuurkool en mosterd kan zo lekker smaken na een stevige wandeling!

Curry met courgette & kikkererwten

Ik baseerde me op dit gerecht maar gebruikte enkel courgetten, voegde er op het einde nog kikkererwten aan toe én zette de ovenschotel niet in de oven 😉 zodat we een gewone curry hadden!

Penne met bloemkool en spek met een slaatje

Het was duidelijk de week van comfortfood, want ook deze paste perfect in het rijtje

Aardappelsalade met andijvie, cannelli bonen, tomaat, venkelzaad, kappertjes

Nochtans begon de week zonnig waardoor ik een salade maakte met heel wat ingrediënten, zoals gestoomde aardappelen, rauwe andijvie, komkommer, witte cinelli bonen, stukje tomaat, geroosterd venkelzaad, kappertjes en wat verse kruiden. Ideaal zo een salade voor de kinderen want ze kunnen er perfect al het lekkers uitpikken 😉

15 jaar al… het is niet alsof het gisteren was, maar 15 jaar is toch al wel effe…

De rest van de dagen aten we heerlijk comfortfood dat niet uit onze keuken kwam aangezien we toch wel wat te vieren hadden en de terrassen in de regen jammer genoeg niet zo uitnodigend waren, maar niet getreurd want zo ontdekten we Isabella én goede dingen moet je delen he!

En zoals altijd waren er op vrijdag de bento’s!

en toch passen er al aardbeien in de bentobox, zou het dan toch bijna zomer zijn?

Moest je iets willen maken van deze week, ga dan voor de paprika’s met kip, je gaat het je niet beklagen!

10 reacties

   1. Zeker weten.
    Ik volgde je tip en maakte de kip met paprika’s, en de slow cooker. En het was heerlijk!

   2. Oh in de slow cooker kan dat idd niet mislukken lijkt me, zo tof dat je het uitprobeerde!

   3. Het heeft, trouwens, lang geduurd, maar ik begin er eindelijk echt in te komen, in die slow cooker. Ik heb ‘m eindelijk door! Ik maakte ook heel lekkere spaghettisaus vorige week.

   4. Ah zo tof zeg én die spaghettisaus wordt toch echt nog lekkerder als je hem gewoon een ganse dag kan laten sudderen!

 1. Proficiat met de 15 jaar!
  Stoofpotje paprika en kip geprobeerd zondag. Heerlijk! Inderdaad, soms zijn de simpelste dingen de lekkerste. Bedankt voor het recept!

  1. Merci merci, 15 jaar, ik schrik er zelf nog altijd van! Oh zo tof dat je het al geprobeerd hebt, heel graag gedeeld!

Altijd fijn om iets te horen!