Een korte week

dscf5518-2

Deze week een korte week aangezien het een gelukkig toeval heet dat de kinders een pedagogische studiedag hebben op mijn vrije dag die mooi aansluit op het weekend en we daardoor kunnen profteren van een verlengd weekend. Mijn hoofd staat op koffie op een luie ochtend, in een huis dat niet het mijne is en waar dus ook mijn rommel niet voor afleiding kan zorgen. Ik kijk uit naar lange strandwandelingen en wafels met slagroom op den dijk. Vliegers in de lucht en sterrehemels door de telescoop. Een go-cart of de kusttram. Of niets van dat alles en gewoon rust en peis en vree, en hopen dat de kinderen hun hoofd ook zo staat.

Een korte week dus (want op verlengde weekends doen we niet aan vooraf doordacht eten):

  • Tagliatelle met paddestoelen en courgette (net gemaakt en goedgekeurd): paddestoelen, courgette stoven met wat look, afkruiden, eventueel beetje groentebouillon, een beetje kookroom toevoegen en tagliatelle koken en toevoegen. Afwerken met veel parmezaan!
  • Bloemkool met garnaaltjes uit de oven
  • Vis met pesto, tomaatjes uit de oven en parmezaanpuree (beetje gebaseerd hierop)
  • Veggie spaghetti bolo om thuis te eten (en dus te wachten tot de files over zijn) of nadat we toegekomen zijn in ons huisje.

Als soep: tomatensoep mét balletjes want mijn oren liggen bijna naast mijn hoofd van het gezaag over dat kleinood in de soep. Onze mixer is trouwens kapot dus ik heb de soep in vier keer moeten mixen in de blender en heb hem dan nog gezeefd om er zeker van te zijn dat er geen enkel stuk wortel of selder zou verdwalen in één van de borden van de kinders. Je kan werkelijk niet voorzichtig genoeg zijn met zulke gevaarlijke situaties :))

Eén reactie

Altijd fijn om iets te horen!