Campings Zwitserland

We deden tijdens onze roadtrip door Zwitserland vier campings aan, die eigenlijk echt een aparte blogpost verdienen wegens te leuk en teveel foto’s om allemaal in één blogpost te duwen. We hebben geen enkele camping op voorhand vastgelegd, maar wel opgezocht in het boekje Rustiek Kamperen – Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Eerste camping See camping (kanton Sankt Gallen)

Een fijne camping aan het water, weliswaar naast een drukke weg dus het hangt er een beetje vanaf waar je je tent kan plaatsen. Wij hebben geen overlast gehad van auto’s maar wel – eerlijk is eerlijk – een beetje van wat andere luidruchtige kampeerders. Gelukkig deed het strand, het water en het erg mooie uitzicht heel wat vergeven.

Tweede camping: camping Gadmen (kanton Bern)

Een echte rustieke camping met prachtig zicht als je op het achterste terrein je tent kan zetten. Vanaf de camping kan je naar de lagergelegen rivier waar het heerlijk plodderen is bij warm weer. De uitbaters verdelen hun tijd tussen Zwitserland en Mexico en het is dus heel fijn om eens een babbeltje te doen met hen. Er is ook een restaurant waar je je pizza zelf kan samenstellen en lekker kan opeten én een broodservice met zelfgebakken brood!

Derde camping: camping Arolla (kanton Valais)

Snippers oregano, vers geplukt uit de kruidenbakken aan de receptie.

De hoogst gelegen camping van Europa, op wel 1950 meter hoogte. Het is een ideale uitvalsbasis voor bergtochten en dat merk je ook aan het publiek, veel fervente wandelaars die ’s morgens vroeg voor dag en dauw stilletjes op pad gaan. De camping beweert altijd plek te hebben voor een tent, dus het is echt een kwestie van je plekje uitzoeken als je toekomt. ’s Nachts is het er donker en krijg je de mooiste sterren te zien (het kan er door de hoogte wel kouder zijn!), ’s morgens kan je je bestelde broodjes ophalen en ’s avonds kan je koken met verse kruiden die je gewoon plukt uit de plantenbakken (er staan geen bordjes bij, maar gewoon plukken en ruiken). Een heerlijke camping voor wandelaars met tal van goede tips als het op leuke wandelingen aankomt (ook voor kleine voetjes), vraag gewoon raad aan de receptie!

Vierde camping: Camping Al Parco d’Oro (kanton Ticino)

De perfecte laatste camping om volledig tot rust te komen en te genieten van de Italiaanse sfeer die er heerst. Het is opnieuw een rustiekere camping met superfijne en lieve uitbaters, waar je in een winkeltje je brood kan ophalen of op het overdekte terras kan genieten van een lekkere aperitief met verse kaas uit de streek of een heerlijke cappuccino (echt, heerlijk!). Vanaf de camping kan je wandelen naar een meer of rijden naar één van de nabijgelegen kleine dorpjes. Vraag raad voor tripjes aan de uitbaters en ze willen je zeker en vast verder helpen, zo konden wij lekker wijn gaan proeven, wandelden we naar een waterval en smulden van de beste ijsjes. In deze camping hadden we het laatste plekje net bemachtigd, dus wil je zeker zijn van je plaats, best wel even reserveren!

6 reacties

  1. Steeds zalig om je foto’s en je verhalen te lezen .
    Wie zou er nu niet naar Zwitserland willen .
    Ik geniet telkens weer .
    With love
    Bieke

  2. Merci voor de goede tips! Ik vroeg me eigenlijk af wat jullie zoal meenemen als jullie gaan kamperen? Wij hebben ook 4 kinderen (welsiwaar is de oudste ongeveer zo oud als jullie jongste (10 jaar), en zijn al gaan kamperen met de 3 toen ze nog heel klein waren (de kleinste was 7 maanden oud), maar toen hadden we echt zo veeeeeeel spullen mee! Nu zijn ze groter, dus dan verkleint de bagage wel (geen buggy, maxi cosi, kinderbedje, pampers enz), maar jullie tent lijkt me op één van de foto’s wel heel leeg! Wat zijn de zaken die zeker meemoeten? En koken jullie veel op de camping, of is het toch meer van gaan eten? Zwitserland of Oostenrijk staat hoog op mijn verlanglijstje, maar ik wil nog wachten tot onze jongste 6 jaar is…

    1. Hoi dag Jana, eerst en vooral heel graag gedaan! Wij zijn pas beginnen kamperen toen de kinderen echt oud genoeg waren, want ik zag dat echt niet zitten met pampers in de tent (maw heel chique dat jullie dat wel aandurven!) dus ben miss niet de meest geplaatste persoon om echte kampeertips te geven, maar ik heb wel een inpaklijst die ik nauwgezet volg (zie hier in deze post, helemaal onderaan) We reizen altijd erg licht, zowel met kleren (meer dan 4/5 (?) onderbroeken per persoon gaan er echt niet mee, we vertrouwen erop dat we kunnen wassen) als met kook- en kampeermateriaal, maar wat ik echt wel heel handig vind om mee te pakken: natte doekjes (lifesaver, altijd!), matje voor in de tent (vooraan voor de stapschoenen), een groot picknickdeken (ooit eens gewoon iets uit H&M home gehaald) dat overal voor kan dienst doen, microvezel handdoeken wegens compact en snel drogend, een klaptafeltje met stoeltjes dat ineen zit (dat is zoiets van decathlon en das mini enz, maar niet overal heb je houten banken dus om aan te eten of op te koken is dat super handig) én dan vooral ook niet sleuren aan dingen die toch niet gebruikt worden 😉 wij kochten & sleurden bijvoorbeeld jarenlang sandalen terwijl onze kinderen (& man ;)) die toch niet willen dragen, dus daar zijn we mee gestopt, 1 paar (voor mij) ipv 6 paar scheelt toch wel wat.
      We koken echt wel (er staat nog een post over kampeerkost met wat recepten gepland) op de camping, want ik vind dat ook gewoon echt fijn om te doen 😉 maar gaan ook geregeld iets eten hoor!

    1. Ik weet het niet goed meer, want er was geen vaste prijs én werd opgeteld op basis van aantal volwassenen, aantal kinderen (ook nog eens per leeftijd), grote/kleine tent enz… en ik denk dat we bij allen tussen de 40 en 50 euro zaten? (2 volwassenen, 4 kinderen, grote tent en grote auto), dus wel een pak meer dan we betaalden in Wales, maarja Zwitserland is an sich natuurlijk al een pak duurder. In elk geval waren we net geen 500 euro kwijt in totaal aan overnachtingsplaatsen (10 nachten)

Altijd fijn om iets te horen!