Terug aan het werk, of toch weer niet…

Op fietstocht in Sardinië, hoe heerlijk is het toch om door foto’s te scrollen

Na de paasvakantie ging ik vol goede moed aan het werk, ondertussen zit ik weer terug thuis. Het is me wat geweest de afgelopen weken. Het is zoveel meer dan enkel mijn herstel, want mijn moeder is na 14 jaar hervallen van haar borstkanker…. van een ontzettend sarcastische timing gesproken. Ik ging binnen voor mijn preventieve operatie, terwijl zij al – zonder dat we het toen wisten – opnieuw de strijd aan moest tegen hetzelfde k-monster. Het heeft iedereen onderuit gehaald, én in eerste plaats natuurlijk mijn moeder zelf. Ik kon/kan het één moeilijk loskoppelen van het andere, waardoor ik na 4 weken moest vaststellen dat de energie vooral uit ipv in mijn lijf liep, dus trok ik er samen met de dokter weer even de stekker uit. Het besef dat ik nog altijd met iets heel gemeens in mijn lijf rondloop is nooit zo aanwezig geweest als nu en tegelijkertijd heb ik ook het gevoel dat ik op tijd de afrit heb genomen.

Het is ook bizar om te beseffen dat ik nog altijd ‘herstellende’ ben, gevoelsmatig klopt dat namelijk niet, maar mijn lijf denkt daar wel anders over. Op voorhand had ik echt gedacht nu toch wel al helemaal in orde te zijn, maar ondertussen kan ik alleen maar vaststellen dat dat een beetje naïef was. Het is niet omdat een dokter zegt dat je na 6 weken alles opnieuw ‘mag’ doen, dat je alles ook effectief ‘kan’ doen.

Mijn doel voor de komende weken is dus om echt opnieuw bewuster te rusten én ook bewust op zoek te gaan naar beetjes energie zodat ik mezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden op het afnemen van de examens, want dat is iets dat ik zelf echt wel graag wil doen, kwestie van het jaar gewoon mooi te kunnen afsluiten.

Misschien kom ik hier dan ook terug wat meer bloggen de komende dagen/weken, misschien ook niet, we zullen wel zien, maar feit is wel dat schrijven altijd wel helpt.

Veel liefs!

12 reacties

  1. Elke, hopelijk voel je je snel beter en haal je energie in de mooie uitbundige natuur! En laat je zeker niet neerhalen door het K monster ! 👍😘

    1. Merci, merci, ik heb wel goesting om te schrijven over onze reis naar Sardinië, want het doet altijd plezier om door de foto’s te scrollen, dus wie weet maak ik er deze week eens werk van!

  2. Och nee Elke, dat nieuws was nog niet tot hier geraakt. En dan nog met zo’n timing ook! Neem alle tijd die je nodig hebt voor je fysieke herstel (dat duurt blijkbaar bij iedereen veel langer dan verwacht), maar zorg ook maar goed voor de mentale balans, want dat is toch wel een zware kloeffer om weer door te gaan. Heel veel lieve groeten, en heel veel sterkte gewenst, voor jou en je moeke.

    1. Och nee, was het nog niet tot daar geraakt? Ja, het is echt een absurde timing (en ja dat fysiek herstel, dat stond niet in mijn planning, dat dat zo lang zou duren ;)) Dankjewel Nele!

Altijd fijn om iets te horen!