De 5 zintuigen: gehoor (& mijn favoriete muziek) 39/40

DSCF4748

Over geluiden en horen valt wel wat te vertellen, dus ik sleur er ergens nog mijn favoriete muziek tegenaan, veel leesplezier!

  • Mijn meest favoriete geluid is oprecht gelach, ik kan echt genieten van iedereen die lacht, zelfs als ze zelf niet fan zijn van hun eigen lach, iemand die echt lacht maakt mij gewoon ook aan het lachen, er is niets zo fantastisch als zelf beginnen mee lachen en niet meer bij komen. Onzen Bob heeft één van de meest geniale lachen die ik al ooit hebt gehoord, die is zo echt en zo grappig gewoon, zeker als ie helemaal loos gaat. Een ander favoriet geluid is iemand die me zegt dat ie me waardeert, graag ziet, ge weet wel… ook al weet je wel dat iets goed is of dat iemand je graag heeft, het is gewoon zo fijn om dat gewoon te horen. Ik probeer daar ook zelf altijd aandacht voor te hebben, want eigenlijk mag je niet te veel vanzelfsprekend nemen.
  • Mijn meest hatelijke geluid is het gegil en geroep van de kinders, ik kan daar wel zo lastig van worden en zelf over de rooie van gaan als ik ze hoor gillen alsof hun leven ervan afhangt maar eigenlijk lukt het gewoon niet om hun sokken aan te doen. Aaargh.
    Of echt gemene opmerkingen (die er nog altijd inhakken, zelfs nadat ik bedacht heb dat ik niet alles zo persoonlijk moet nemen). Of babbels met mensen die het ‘altijd’ moeilijker of lastiger hebben dan iemand anders, want dat is namelijk per definitie niet zo. Er is vast wel iemand die het nog moeilijker heeft, vaak is het gewoon een kwestie van hoe je de dingen bekijkt.
  • Meest onweerstaanbare is mijn favoriete nummer van het moment tienduizend keer achter elkaar opzetten. Het nummer hang af van het moment maar als ik het echt goed vind, dan zet ik het op, én nog eens op, én nog eens op, én nog eens op… ik beperk me in de auto met andere mensen erbij meestal ‘maar’ tot 2/3 keer, maar als ik er alleen in zit kan ik een half uur naar hetzelfde nummer luisteren. Serieus. Het onnozele is dan ook dat ik na een half uur nog steeds niet kan meezingen en niet verder kom dan ‘lala lalaaaaa you you you’ gewoon omdat ik op één of andere manier gesproken woorden niet opneem. Ook serieus.
    Mijn muzieksmaak is trouwens maar een allegaartje, ik heb helemaal niet zo één groep waar ik alles geweldig van vind, integendeel zelfs. Je zou dat ook eclectisch kunnen noemen maar dat is een te duur woord voor het rommeltje dat het is 😉 Het komt erop neer dat het nummer iets met me moet doen, ik moet het ‘voelen’ wat allemaal redelijk zweverig klinkt, maar het is wel zo, ofwel moet het me echt ontroeren, ofwel maakt het me instant blij, ofwel kan ik er niet op blijven stilzitten… voor zij die echt willen weten welke nummers, hier een lijstje van spotify (dat sowieso in beweging zal blijven want ik ben ongetwijfeld een aantal gewoon helemaal vergeten)

Uit de kindertijd, is het zo raar dat ik hier terug televisie aanhaal? Maar kom de begintunes van de snorkels, de freggels, en later Flying Doctors, MacGyver (waar ik altijd met mijn mijn opa naar keek) Of nog later Beverly Hills, The X-files als tiener brengen altijd herinneringen mee. Maar zo Heterdaad, de Schalkse ruiter, de (oude) Mol die nog recenter in het geheugen liggen, dat brengt me altijd terug naar een zondagavond, na de scouts, na de pistolees, na het huiswerk voor maandag, na de douche, zo helemaal op het einde van het weekend nog nét dat echte afsluitmoment, allemaal samen in de zetel. Pure nostalgie.


En met deze hebben we ze alle 5 gehad: zicht, tast, smaak en reuk, met dank aan de zus voor de inspiratie en dank aan die kleinste man die zo gewillig model was 😉


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Whoop whoop, nog eentje, dat zal me nu ook wel lukken 😉 

2 reacties

    1. Ja toch he, vanaf die telefoon die rinkelt, zette iedereen zich schrap voor weer een potje raden ‘wie het gedaan had’ 😉

Altijd fijn om iets te horen!