Death by chocolate (40/40)

DSCF2583

Geen betere manier om te vieren dat die 40 dagen rond zijn, dan met taart! Ik kook en bak graag, dat is wel duidelijk, maar bakken is toch iets speciaals. Het is eigenlijk gewoon pure wiskunde, volg de spelregels én het klopt. Altijd. Laat de oven zijn werk doen en je huis geurt gegarandeerd binnen een half uur heerlijk én daarnaast is het zowat de makkelijkste manier om harten te winnen. Ik weet wel zeker dat de kinderen en wederhelft me door een schaal homemade koekjes, speculaas, muffins, cakejes… nét iets liever zien. Dat ik elke dag vol overgave kook, valt in het niets op het moment dat er een bakgeur in huis hangt want dan komen ze nooit, lees nooit, met opgetrokken neus in de keuken vragen wat we gaan eten.

Als een taart mijn hart verovert moet ze dus 1) goddelijk zijn én 2) makkelijk te maken. Dat zijn de criteria. Heel simpel! En de ‘death by chocolate’ heeft beiden in overvloed overgoten met chocolade, boter en room! Nee, het is geen taart die je moet maken als je op je cholesterol moet letten, maar bakken en light gaat niet samen, want mijn credo is altijd ‘als je het dan toch doet, doe het dan goed’!

Deze taart maak je best een dagje vantevoren!

Ook al lijkt het veel werk door de 3 stappen, geloof me, het is vooral veel afwaswerk én als je kinderen bij de hand hebt helpen die wel effe 😉

DSCF8353

Nodig (voor 16 punten)
Oorspronkelijk recept uit Basic Baking!

DSCF8254

  • 330 g boter
  • 600 g pure chocolade
  • 5 eieren
  • 5 el suiker
  • 1 snuifje zout
  • 150 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 300 ml slagroom
  • Springvorm (26/28 cm) en bakpapier

Maken  Stap 1

  1. Oven voorverwarmen op 160°C
  2. Springvorm bekleden met bakpapier
  3. Smelt 300 gr boter en 300 gr van de pure chocolade samen
  4. Klop de eieren met de suiker en snuifje zout goed op

DSCF8264

  1. Zeef bakpoeder en bloem boven het eiermengsel (ja, ok deze taart wordt een baksteen, maar dat betekent niet dat je hem niet zo luchtig mogelijk moet krijgen)
  2. Chocolade met boter toevoegen aan beslag
  3. Beslag in de bakvorm gieten en zo’n 45 minuten in de oven bakken. Afkoelen en uitstorten. Als de taart nog te lopend is vanbinnen, nog wat langer laten staan, maar hoe lichter het deeg, hoe minder tijd in de oven nodig!

DSCF8297

Maken stap 2

  1. Smelt de overige chocolade
  2. Voeg de room eraan toe (niet laten koken!)
  3. Verdeel in twee porties, aan één portie voeg je nog 30 gr boter toe tot ie smelt
  4. Zet een nachtje in de koelkast weg en markeer het potje met de boter!

Maken stap 3

  1. Snijd de taart de volgende dag overlangs in 2 of 3 stukken, afhankelijk van de hoogte
  2. Warm de chocolade crème met boter uit de koelkast op
  3. Klop de andere chocolade crème los zodat je een soort chocolademousse structuur krijgt

DSCF8325

  1. Smeer de mousse tussen de taartdelen
  2. Zet de taartdelen terug op elkaar
  3. Overgiet met de gesmolten creme en werk af!

DSCF8328

Smakelijk (en zie dat je met genoeg bent om ze op te eten, want één puntje is meestal wel genoeg ;))


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier!  En ja het is me gelukt! Nu ga ik effkes afkicken denk ik 😉

2 reacties

    1. Och serieus? Ja, ik ga wel proberen wat ritme aan te houden maar niet meer dagelijks vermoedelijk, hoewel ik de komende dagen nog wel vanalles wil vertellen precies 😉

Altijd fijn om iets te horen!