Na de 40 dagen…

pexels-photo-891674

Ik snap waarom je 40 dagen na mekaar moet bloggen, vroeg of laat kom je dan in een flow dat je niet meer kan stoppen, vandaar waarschijnlijk dit bericht 😉

Wat heb ik geleerd na 40 dagen bloggen?

Dat de inkt in mijn pen nog lang niet droog is, of de toetsen van mijn toetsenbord nog slagen aankunnen, of de gedachten in mijn hoofd echt nooit gaan liggen. Dat is enerzijds leuk want ik kan hier nog wel effe doorgaan, anderzijds vermoeiend, want de perfectionist in mij wil niet zomaar bloggen, maar elke keer een verhaal vertellen, met foto’s, met tips, met tricks… niet zomaar wat vertellen, maar ‘iets’ vertellen wat maakt dat ik elke dag minstens één uurtje met mijn blog ben bezig geweest én dat vind ik veel voor iets dat – lekker plat – ‘niets opbrengt’, maar vind ik dat erg? Nee, absoluut niet, want na 40 dagen is het wederom duidelijk dat ik echt graag schrijf.

Welke andere bloggers volg je?

Voor ik terug begon met bloggen volgde ik er een heel aantal op de voet, ondertussen is dat sterk geminderd. Ik volg er nog echt veel, het is te zeggen er staan er echt veel in mijn feeds, maar lees er eigenlijk op dit moment heel weinig wat te maken heeft met twee dingen. Ten eerste de tijd natuurlijk, als je zelf blogt is er per definitie gewoon minder tijd om er te lezen én hoe je het ook draait of keert, sinds ik in de nieuwe job zit, is het bloglezen herleidt tot potlezen of afleidingsmanoeuvre op momenten dat ik eigenlijk zou moeten werken 😉 Ten tweede komt het ook doordat het bloggen de laatste 2/3 jaar enorm geëvolueerd is wat alles te maken heeft met de samenwerkingen die verschillende bloggers aangaan. Ik snap het hoor, daar niet van, maar ik mis daardoor enerzijds eigenheid maar anderzijds ook een erg groot stuk authenticiteit. Dure woorden voor iets dat maar een gevoel is, en absoluut niets te maken heeft met jaloezie voor alle duidelijkheid, maar ik merk dat ik daardoor meer en meer zal gaan lezen bij mensen die echt hun eigen koers varen. De ‘echte’ verhalen, komt het daar niet gewoon altijd op neer?
Dus mijn plan is om de feeds (een stuk of 100 denk ik) een beetje op te ruimen en alleen maar blogs te laten staan die ik graag wil lezen want door heel het “40 dagen bloggen” heb ik er zelf een aantal die ik wel wil gaan ontdekken maar nu nog geen tijd voor heb gehad dus een echt lijstje daar wacht ik nog effe mee.

Wat vond ik zelf het leukste om te doen?

De zintuigen en de ouderzonden. Ik vind het gewoon heel leuk om reeksjes, projectjes te doen. Ik had onlangs mijn functioneringsgesprek (dat btw erg fijn was) en ze vroegen me wat ik goed kan of graag doe, wel, dat zijn projectjes. Dingen die afgebakend kunnen worden, een duidelijke start en een nog duidelijker einde hebben. Dingen die voortkabbelen én die voortdurend aandacht nodig hebben, zijn – buiten mijn kinderen – niet aan mij besteed.

Ga ik dit nog eens doen?

Nee, ik denk het niet. Ik heb veel geschreven en dat ging allemaal wel vlot, maar ik heb iedereen zo overspoeld met het ene na het andere bericht die dan ook nog eens alle kanten uitgingen dat ik me afvraag of ik niet beter tussen elk bericht wat meer tijd had gelaten. Ik heb trouwens nog heel wat dingen staan om uit te werken over Mechelen, de mooiste stadszichten, de lekkerste koffie, de leukste plekjes, over creatief met techniek, over yoga die ik samen met de kinderen doe (op ons matje thuis), over de silhouette cameo, de kindernamen, over het dopen van de kinderen enz… Nog heel veel te vertellen dus en allemaal onderwerpen die ik niet eens heb aangeraakt de afgelopen 40 dagen dus ik heb me voorgenomen om minstens één keer per week daar iets mee te doen want het is wel een feit dat schrijven doet schrijven, dus dankjewelhttp://verbeelding.org aan Kathleen om me daar weer aan te doen herrineren!

 

18 reacties

 1. Het is niks voor mij, zo’n challenge omdat (puur persoonlijk) bloggen leuk en vrijblijvend moet blijven. Ik schrijf vanuit mezelf en altijd eerlijk, dat is ook wat ik zoek in andere blogs.

  1. Het moet idd vrijblijvend en leuk blijven en ik voelde die hete adem in mijn nek, want ja, ik wou natuurlijk niet ‘opgeven’ wat ik bij anderen helemaal niet raar vond, maar wel voor mezelf natuurlijk 😉

   1. Dat gevoel heb ik hier toch nooit eigenlijk ervaren.. ik denk dat het eerder een motivatie was om je echt weer aan het bloggen te zetten. Wat je in mijn aanvoelen met je hart ook doet. Dus doe zo verder 😉xxx

  1. Je hebt gelijk, ik ga dat ook doen want nu zie ik soms zoveel verschijnen, dat sommige die ik wil volgen een beetje tussen de mazen van het net kunnen glippen!

 2. ik volg je denken ook hoor, daar niet van.
  maar ik vind toch ook dat het jou ‘dichterbij’ brengt, om zo vaak iets te lezen…
  vorige vrijdag was ik in Mechelen (kom daar verder nooit, maar zoonliefs school in Brussel, wordt blijkbaar bijgestaan door een CLB uit Mechelen:)) en toen moest ik echt aan je denken, dat je daar ergens woont …
  sja, ik kan het niet goed uitleggen maar vond dat wel fijn …

  1. Ah nee ik begrijp je ook wel hoor én kans is groot dat je zelfs door onze straat bent gewandeld (als je met de trein bent gekomen tenminste) Ik beloof dat ik terug wat regelmatiger ga bloggen én wie weet zelfs zo een beetje een planning opstellen om toch bezig te blijven 😉

 3. Ik vroeg me al af… Zou ze nu een weekje rust nemen? Of meteen blijven doorgaan?
  Ik vond het wel leuk om te weten dat er elke ochtend een stukje Vlaams leesvoer voor mij klaarstond. En het heeft me ook aan het denken gezet om toch maar zelf nog eens te her-beginnen met bloggen. Maar ga ik dat dan wel volhouden?
  Ik kijk trouwens uit naar je bloggers-lijstje.

  1. Oh Vlaams leesvoer, met de klei nog aan 😉 En ja, terug beginnen bloggen als je eraan twijfelt! Je staat sowieso mee in mijn lijstje 😉

   1. Ik dacht: ’t is vakantie, dus ’t is nu of nooit… moederkloekdownunder.wordpress.com 🙂

 4. Ik weet dat het maar een challenge was nu maar algemeen haak ik nogal snel af op blogs die dagelijks een post (of meerdere, godbetert) online zetten. Het is wel zo dat ideeën gemakkelijker komen als je idd in een flow zit, dus dat is sowieso weer positief! Ik kijk er in elk geval naar uit om hier nog veel te komen lezen!

 5. Tof om dankzij de challenge heel wat bloggers te ontdekken!
  En nu al 40 dagen? Chapeau! Ik heb er nog 3 te gaan… 😜
  Fijne kennismaking en tot gauw! 😊

Altijd fijn om iets te horen!