Chocolate chip/nut cookies

Sinds er af en toe een gast passeert, hangt hier meer dan vroeger een koekjesgeur in huis, hartjes winnen heet dat dan denk ik 😊 Ik hou er gewoon van om naast eigen brood en confituurtjes iets extra te doen, weliswaar niet altijd want zo veel uren zitten er nu ook weer niet in een dag, maar zo weleens af en toe. Als het snel moet gaan maak ik even snel wat uitsteekkoekjes (die ik weliswaar niet uitsteek dan), maar als ik wat meer tijd heb kijk ik de kasten na en zet ik weleens een recept naar mijn hand, wat soms helemaal fout loopt, maar soms ook geweldig goed zoals de chocolate nut cookies.

DSCF5093

Nodig

 • 150 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 150 gr suiker
 • 300 gr bloem
 • 1 volledig ei en 1 eigeel (koelkastfris)
 • ½ tl bakpoeder
 • 1 tl vanille extract
 • 300 gr mengeling van noten (naar keuze) en chocolade callets

DSCF5098
DSCF5112

DSCF5114

DSCF5118

Maken

 • Klop de boter met de suiker, de vanille en de eieren.
 • Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe, meng goed.
 • Kieper er dan tenslotte de gehakte noten en/of chocolade toe en kneed het door.
 • Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er hoopjes deeg op.
 • Zet zo’n 15 minuten in de oven op 180°C.

DSCF5126

Zet je neer met een tas koffie en geniet!

Tip: je hoeft geen chocolade-noten mengeling te gebruiken, maar kan evengoed alleen noten of chocolade doen en wie zegt dat je niet eens mag experimenteren met witte en melkchocolade?

Altijd fijn om iets te horen!