Kinderfeestjes: thema vliegtuigen

Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een verjaardagsfeestje besprak, hoog tijd – nu ik duidelijk in een schrijfflow zit – om dat nog eens te doen.

airforce
Het meest ambitieuze knutselproject dat we ooit ondernamen was het vliegtuigje voor het vliegtuigenfeest van Tuur die acht werd. Ik was tijdens het googelen op een schattig exemplaar gebotst (met uitgebreide tutorial) en overtuigde de wederhelft dat dat een geweldig plan was.
We haalden een hoop houten wasspelden, spatels en ijslollystokjes in huis (ondertussen nog steeds in overvloed aanwezig en stilletjes aan het wachten op een nieuw knutselproject) en gingen proefondervindelijk op voorhand aan de slag. Op die manier wisten we perfect wat ons te doen stond en maakten we kleine bouwpakketjes zodat de genodigden op het feestje zelf alleen nog maar moesten verven (tip: gebruik eierdopjes voor de verf) en versieren. De haardroger deed zijn werk en de wederhelft assembleerde tegen de klok elk vliegtuigje met secondelijm (houtlijm is absoluut niet sterk genoeg). Om het vliegtuigje nog een extra touch te geven en frigodeurproof te maken, plakten we op de onderkant een magneetje. De kinderen waren dolenthousiast, wij doodop maar het resultaat mag er tot op de dag van vandaag nog steeds zijn!

DSC_4386

DSC_4449

DSC_4460

DSC_4519

DSC_4408

DSC_4613

DSC_4632

2 reacties

  1. Met friscostokjes en spatels kan je zelf prachtige juwelen maken! Heb er woensdag een workshop van gevolgd. Zal het resultaat één van de dagen eens op instagram posten. 😉

Altijd fijn om iets te horen!