Over de hanenkammen van Frahan

Ik vraag me af of we ooit gaan uitgekeken geraken op de Semois, de vallei, de omliggende dorpen, de regio waarin Paula zit. Ik denk het niet, want zelfs als we elk natuurschoon ontdekt hebben, zijn er nog de seizoenen die alles weer anders maken. Eerst moeten we trouwens nog alle natuurschoon ontdekken en daar zijn we nog lang niet, getuige daarvan de prachtige wandeling die we afgelopen weekend deden.
Soms doe je wandelingen waarvan je denkt ‘Is dit echt België’’, ja dus, en dit is er eentje om te koesteren. Ik haalde hem vanop hiking en aangezien we onze auto parkeerden in Frahan was het maar een kleine 3,5 km avontuurlijk wandelen. Het is geen wandeling die je kan ondernemen met een buggy maar als de kinderen graag klauteren is het een hit. Het is nooit gevaarlijk maar soms wel bangelijk en kinderen die graag de grenzen opzoeken hou je beter dichtbij.

DSCF8029

DSCF8086

DSCF8060

DSCF8071 (1)

DSCF8159

DSCF8167

DSCF8182

Parkeer je auto ‘ergens’ in het dorpje Frahan. Wij parkeerden hem vlakbij het hotel Beau Sejour (Haha, ik dacht dat dat in ergens in Limburg stond?) wat makkelijk was aangezien de wandeling daar passeert. Wandel voor het begin van de wandeling naar de kerk en zoek de rode wandelbordjes. De wandeling start schuin tegenover de kerk met een wandelpad dat recht omhoog het bos induikt. De eerste paar honderd meter is stevig klimmen, maar dat is dan ook de enige echte klim van de wandeling, daarna is het gewoon wandelen langs en over de rotsformaties die allemaal een klinkende naam dragen. Een plannetje heb je niet echt nodig aangezien de wandeling erg goed staat aangegeven, gewoon de rode aanduidingen volgen. Soms kan je tussen de rosten omhoogklimmen, soms kan je er ook gewoon langswandelen, hier en daar is zelfs een trapje. Een hele leuke, mooie, beetje avontuurlijke wandeling, maw een absolute aanrader!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!