De 5 zintuigen: tast (28/40)

DSCF4746

Zoals je al kon lezen doe ik aan de 5 zintuigen én na ruiken, heb ik gekozen voor tast met opnieuw vier vragen die ik me stel (en wederom me niet veroordelen, want ik ben gewoon eerlijk ;))

  1. Mijn meest favoriete: kortgeschoren haar vind ik geweldig, als de wederhelft van de kapper komt (waar ik soms dus wel heel lang op kan wachten ;)) dan vind ik dat geweldig om over zijn kopje te aaien, dat kort geschoren haar, dat is zo belachelijk zacht dat ik daar nauwelijks kan afblijven. hetzelfde voor zacht dekentje of een wollen vest die nog niet in de was is gegaan; Het voelt allemaal zo heerlijk aan.
  2. Mijn minst favoriete: ik haat het maken van vuilniszakken, dat klinkt ongetwijfeld ongelofelijk ongeëmancipeerd (wauw, dat zijn veel on’s in één zin) maar ik haat dat gewoon. Het gevoel aan je handen om de ene zak dieper in de grote vuilniszak te duwen, het gevoel dat daar elk moment een gat in kan komen door al dat geduw én dat je handen ineens los in al die vuiligheid kunnen belanden. Dan dat sap dat op één of andere manier verzameld wordt in een vuilniszak, ik noem dat btw vuilniszaksap, van zodra er een gaatje in je zak zit sijpelt dat naar buiten en met een beetje geluk stap je daar in of moet je het toehouden met je handen zodat je het kan tapen. Gewoon allemaal jak. Ik doe dus niet aan vuilniszakken en de wederhelft weet dat #bigwederhelftlove
  3. De meest onweerstaanbare: slapende kinderen. Jaja, ik weet dat je daar moet afblijven enal maar ik maak ze nooit wakker, ik voel er alleen aan. Als je ze ziet liggen, zo vredig en lief en zo volkomen gerust dan moet ik daar altijd een keertje aankomen, effe door hun haar gaan, een keertje ruiken, hoe langer ik erop sta te kijken hoe groter de drang én dan terloops ook wel effe checken dat ze nog ademen 😉
    Een andere onweerstaanbare is het uitpitsen van puisten, toch al minder erg dan die van de poephoestjes he, want heeft niet iedereen dat trouwens: een puist zien en pitsen?
  4. Degene uit mijn kindertijd: het kapot maken van bubbelplastiek. Het is al zo lang geleden dat ik dat nog eens deed, zo echt het kapot pitsen van die bubbels. Alleen al het geluid was geweldig. Of het oprollen waardoor je er ineens superveel kon laten ploffen. Heerlijk. Nu kom je dat bijna nooit meer tegen heb ik het gevoel!

02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Nog minder dan twee weken.

Altijd fijn om iets te horen!