De boekenkast van Tuur (19/40)

Het is echt lang geleden dat hier nog boekverslagen verschenen, het komt doordat ik ergens de draad was kwijtgeraakt en Tuur zoiets had van ‘nu ga ik die niet allemaal meer doen ze’ en gelijk heeft ie want het zijn er teveel. Het begon slechts anderhalf jaar geleden, maar ondertussen is het een zeer typisch beeld in huis: een lezende Tuur in de zetel, volledig afgesloten van de wereld. Niet dat hij niets anders meer doet, absoluut wel, maak je geen zorgen, maar van zodra hij een nieuw boek in handen krijgt, is het uit na maximum een dag of twee. Je kan je vast inbeelden dat onze boekenkast daardoor ook serieus gegroeid is én toen we een paar weken besloten om nog maar eens een verhuis in eigen huis te doen, verzamelden we alle ‘tienerboeken’ op één plaats en zodoende kreeg Tuur (én de rest natuurlijk ook, want er staan daar ook de boomhutboeken en boeken voor eerste lezertjes in) een eigen boekenkast, die samen met bib én de e-reader (die serieus gevuld werd door Anke en Annelies, nog altijd dikke merci!) al voor heel veel uren leesplezier zorgden.

DSCF4773

Maar wat staat er nu in die boekenkast, wat las hij nu de afgelopen maanden? Ik neem hier alles van in het begin mee, dus sommige linkjes wijzen naar oude posts en andere naar het boek zelf of naar de auteur, wat ik als eerste tegenkwam in Google (meestal werkt dat dus zo bij mij ;)).

DSCF4765

Hij heeft werkelijk van alles genoten, maar waar hij echt dol op was, geef ik een sterretje.

 1. Harry Potter, de hele reeks en het vervolg ‘Het vervloekte kind’, J.K. Rowling (*) en dan nog zo van die loshangende exemplaren als de Fabeldieren enz… jaja, op onze reis to-do lijst staat de UK (zeker na Brighton) heel erg hard te roepen, niet in het minst omdat we wel wat filmlocaties zouden kunnen bezoeken.
 2. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Ransom Riggs (hele reeks, grote aanrader) (*)
 3. De hongerspelen, Suzanne Collins (hele reeks) (*)
 4. Heel wat van Roald Dahl, maar in tegenstelling tot mezelf is hij niet echt fan, hij leest ze als er echt niets anders is #roloog
 5. De 100 jarige oorlog, Thea Beckman (hele reeks) (*)
 6. Kruistocht in spijkerbroek, Thea Beckman
 7. De Thule-trilogie, Thea Beckman
 8. Percy Jackson en de Olympiërs, Rick Riordan (*)
 9. Helden van Olympus, Rick Riordan  (*)
 10. De grijze jager, John Flanagan (zo goed als hele reeks, misschien de laatste 1/2 nog niet wegens niet in bib of op e-reader ofzo)
 11. In de ban van de ring, J.R.R. Tolkien (hele reeks, serieus, geloof me nu maar 😉) (*)
 12. De Pentagramserie, Antony Horowitz (hele reeks, die nog van de wederhelft thuis kwam, nu noemt die De kracht van vijf ofzoiets)
 13. Drakendal, Scarlett Thomas (voor fans van Harry Potter, grote aanrader! Tuur kreeg het, las het op een dga uit en wacht nu vol spanning op de volgende delen) (*)
 14. Cinder, eerste deel, van Marissa Meyer
 15. De Kronieken van Narnia, C.S. Lewis (*)
 16. De kleine Odessa (aanrader, we moeten dringend de volgende delen in huis halen), Peter Van Olmen (*)
 17. De ijzeren engel, Cassandra Clare (derde deel nog in huis te halen, ja er is idd veel hangende)
 18. Divergent, Veronica Roth (*)
 19. Een van ons liegt, Karen McManus (1 boek, geen reeks)
 20. Team Mortis van Bjorn Van den Eynde, vindt ie fantastisch, de wederhelft ook, ze liggen dik in de knoop met elkaar wie eerst mag lezen, maar kinderen winnen altijd he 😊 (ze zitten aan boek 5) (*)
 21. Het oma-complot van Antony Horowitz (1 boek, geen reeks)
 22. De beproevingen van Apollo van Rick Riordan  (*) (hele reeks tot nu toe)
 23. De avonturen van de Familie Kane van Rick Riordan (*) (hele reeks tot nu toe, valt het op dat hij weg is van deze schrijver? Hij neemt die altijd mee vanuit de bib en leest de verschillende reeksen door elkaar, zijn enige criterium is de schrijver)

Het kan zijn dat ik er nog vergeten ben, maar als je ziet dat hij eigenlijk zo goed als altijd reeksen leest (minstens 3 boeken, maar vaak ook meer) dan ben ik heel content dat er ook nog altijd zoiets bestaat als een bibliotheek en een e-reader, want ook al heb ik vaak last van Tsundoku, er is ook nog zoiets als de portemonnee 😉


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er nog steeds zin in én ben bijna over de helft!

11 reacties

  1. Amai nog niet, al een ganse dag daar én weer een boek uit, op naar nr 6 van Team Mortis 😂 (nr 5 was btw pas gisteren hier 😱)

 1. Waw, wat een lijst! En ja, Rick Riordan, die vinden zowel de 9- als de 13-jarige hier ook geweldig. Nog een (Australische) auteur die hier heel popular is; Emily Rodda. Ik zag dat haar Deltora Quest reeks ook op bol.com te vinden is. En ons Lien is fan van de Warrior Cats van Erin Hunter (ook weer een reeks). Kwestie van op tijd en stond nog wat tips te geven. 😊

  1. Warrior cats zegt hem op een of andere manier echt niets, nochtans heb ik daar al vaak goeie dingen over gehoord maarja smaken en kleuren zeker (soms ook wel wansmaken want ik begrijp absoluut niet dat hij geen Roald Dahl fan is ;)) maar die Emily zoek ik onmiddellijk eens op! Wederom dikke merci voor je tips, laat het duidelijk zijn dat die hier opgevolgd worden met onze ondertussen grote ‘Rick Riordan’-fan 😉

Altijd fijn om iets te horen!