Week #10 Vlaamsche kost & vitaminen (20/40)

background-bitter-breakfast-bright-103662 (1)

De ziekte hangt in huis, al een hele lange tijd eigenlijk, de ene na de andere wordt geveld. De wederhelft is ermee gestart zo een maand geleden, om dan de kleinste aan te steken, waarna de wederhelft er terug aan hing (die twee zijn namelijk heel erg close), dan den oudste en ondertussen ligt de dochter al twee dagen in de lappenmand en is de wederhelft nog altijd niet helemaal opgeklaard. Dat laatste heeft te maken met de weerslag van heel wat stress (hoewel hij dat altijd ontkent, je kent dat wel die mannen) tijdens het werk en daarbuiten én dus moet hij van mij fruit eten en vitaminen slikken aangezien hij weigert om een dagje thuis uit te zieken (en daarenboven blijft sporten, ik snap dat dus niet). Ik zweer voor een échte kuur trouwens bij Revitalose, een paardenmiddel dat me er al vaak heeft doorgehaald.
De enige twee – en nu serieus hout vasthouden – die tot nu toe buiten schot zijn gebleven zijn onze Jan en ikzelf, het sterke geslacht enal denk ik 😉. Door al die zieken hierin huis, geraken we dus tegenwoordig ook niet verder dan de voordeur tijdens het weekend én wordt er veel werk thuis verzet, wat eigenlijk niet altijd zo slecht is, maar stilaan verlang ik toch echt terug naar een stevige boswandeling of een koffie bij ons Paula.

Om de zieken een duw in te rug te geven, deze week naast al die vitaminen wat meer Vlaamsche kost (toch voor de niet veggie dingen):

 • Bloemkool met worst, ja met witte saus enal, als we het doen, dan doen we het goed!
 • Stoverij met friet en veldsla voor de groenten
 • Witloof met pasta en gerookte zalm
 • Macaroni met hesp en kaas want de kinderen willen het zo graag
 • Canneloni met ricotta en spinazie (V)
 • Veggie enchiladas met zure room en guacamole (V)

Pompoensoep met veel extra groenten (maw extra vitaminen dus)

Bento: kaasblokjes, pasta, eitje, tomaat, zoete paprika en komkommer met wat fruit of zoet uit de oven of de (koel)kast.


02-40dagenbloggen

Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Geen flauw idee of ik dat volhou maar ik heb er nog steeds zin in én ik ben op de heloft! Whoop whoop!

5 reacties

 1. hmm, die Revitalose, wat is dat lang geleden … was idd een goeie !
  wat hier ook helpt vooral voor het laatste duwtje om gezond te blijven/worden, is Eskimo Kids siroop …
  succes met de zieken …
  en amai, 20/40, whauw, je bent al in de helft !!!

  1. Jahaa, de helft 🙌🙌🙌 zolang ik in de flow zit blijft ik voortdoen want ik weet gewoon nu al dat als ik een keertje of twee skip er veel meer zullen volgen 😉

Altijd fijn om iets te horen!