As we speak #5 (21/40)

7081-Theodore-Roosevelt-Quote-Believe-you-can-and-you-re-halfway-there

Doe ik nog steeds aan 40 dagen bloggen en zit ik ineens halverwege. Ik klapte daarvan in mijn handen, deed een sprongske om dan ineens te beseffen dat ik nog eens krak hetzelfde moet doen, nog eens 20 berichten moet schrijven wat me op dit moment een klein vapeurke geeft. Het is wel de bedoeling dat ik verder doe, zo snel en zo hard mogelijk want ik vermoed dat als ik één dagje skip, het er snel een pak meer zullen worden dus ik doe gewoon vlijtig verder en probeer steevast een paar dagen vooruit te lopen!

Kijk ik dolgraag naar Blind Getrouwd. Ik zit nu te schrijven voor morgen zodat ik het straks uitgesteld ga kijken. Het is één van die weinige programma’s die ik echt altijd wil zien. Bij de eerste reeks kenden we één van de gekoppelde personen. Heel vreemd was dat om die ineens onverwacht op TV te zien, zeker omdat die nog met het toenmalige lief op ons eigenste trouwfeest(je) aanwezig was. Het doet je beseffen hoe anders je wegen soms kunnen lopen.

Hebben we onze boekenkast serieus uitgemest, echt serieus uitgemest. Er is een leeshoek voor Tuur gekomen, de crea-kamer is verhuisd én heeft plaats gemaakt voor een veel stoerdere ‘play room’ maar heeft wel een grotere plek gekregen boven hoog in ons huis, naast de bureau, heel erg licht en luchtig daar. Een hele fijne plek om te vertoeven. We gebruiken altijd dezelfde meubelstukken en daardoor roteren ze tussen kamers en verdiepen tot ze echt opgebruikt zijn maar nu moeten we toch nog eens naar IKEA rijden, van zodra dat gebeurd is, krijgen jullie een fotoverslag! Maar onze boekenkast bevatte dus nog minstens 10-15 boeken, over baby’s, zwangerschappen, voornamen enz… Wil je ze hebben? Dan mag je ze gratis en voor niets komen ophalen! Moest er dan toch nog ooit een vijfde komen, dan hebben we toch al namen én vermoed ik dat al de rest dan ook wel los zal lopen 😉

Is me op school gevraagd om mijn C1 Engels te halen zodat ik ook in het Engels mag lesgeven #lichtepaniek. Pas op, ik vind dat een hele uitdaging hoor, heel erg fijn ook dat ik die kans krijg want ik word daarin ook wel ondersteund, maar toch, ik ga nu al gewoon dood aan de stress als ik daaraan denk. Ik kan best moeilijk falen en op mijn bek gaan, niet dat ik dat niet af en toe glorieus doe hé, maar ik denk gewoon te makkelijk dat de hele wereld me aan de zijlijn wat staat uit te lachen. Een van de geneugten van het ‘afstuderen’ zo’n 15 jaar geleden was gewoon dat ik dacht nooit ofte nimmer nog examens te moeten doen. Ondertussen weet ik dat dat wederom heel erg naïef was van mezelf.

Zitten we nog steeds middenin de zieken, vandaag is de dochter thuisgebleven, morgen komt daar opnieuw de oudste zoon bij. Jong toch, zo ga ik 1) mijn werk niet gedaan krijgen én 2) waarschijnlijk niet meer lang bij het sterke geslacht horen.

Ben ik bezig met de vakantieplanning. Ja serieus, ik! Ik word lichtelijk gedwongen want ik moet serieus puzzelen aangezien studenten op de hogeschool blijkbaar keihard hun best doen om tweede zit te halen én daarmee moet echt wel rekening gehouden worden. De wederhelft opperde om iedereen er gewoon door te laten, maar dat lijkt me niet echt een strak plan 😉

Ben ik erg blij met de lijn van de statistieken die nog steeds de goede kant op gaat, ja hoor die statistieken blijf ik bekijken en we gaan er niet onnozel over doen dat dat echt heel fijn is om te zien, die stijgende curve. De blog kreeg veel extra bezoek door 40 dagen bloggen en ook door Annelyse 😘! Het is daarnaast wel heel leuk om te zien dat bezoekers niet gewoon snel weg klikken, maar een beetje blijven rondhangen en lezen, op dezelfde manier als in het dagelijkse leven; gewoon koffie drinken en het zich even gezellig maken én ik kan daar als gastvrouw alleen maar erg blij mee zijn. Dankjewel fijne lezers, bedankt om hier mee te lezen, te reageren en blijvend langs te komen! Merci!


02-40dagenbloggenIk doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Alle, we zijn al over de helft! Ben benieuwd of iemand deze zin nog leest? 

11 reacties

 1. Ja wat een uitdaging 40 dagen schrijven, je bent al in de helft, proficiat.
  Leuk,je teksten te lezen en op naar een nieuwe challenge ‘ doceren in English ‘ !

 2. Elke, ik ben Leerkracht Engels (alumni van je werk) en heb mijn C1 🙂 Ik wil je wel helpen heb ook boeken daarvoor 😉

  1. Och krijg je dan sowieso je C1? Of heb jij dat achteraf gehaald? Goed goed van die boeken, maar ik zal die andere eerst eens teruggeven 😉

   1. Wilde na mijn studies een TESL-cursus aan Colombia University NY volgen. Dus heb de TOEFL gedaan en dik geslaagd. En was zelf geaccepteerd 🙂 Dus ja, ik heb een C1-2

  1. Ma gij, gij hebt al (wat?) 400 dagen na mekaar geblogd, ge kunt dat wel, het.is gewoon nu geen prioriteit, niet dat het dat bij mij wel is, maar ik wil wel gewoon eens weten of het me lukt om dan (nu al) tot de beslissing komen dat ik dat volgend jaar aan me voorbij laat gaan 😉

 3. Ik vind het super om hier elke dag iets te zien passeren en dan nog wat rond te klikken 🙂 Je blog nog niet zo heel lang geleden ontdekt en ik wou dat ik ook zo ongedwongen en geestig kon bloggen over mijn dagelijks leven! Je hebt een fan 🙂

Altijd fijn om iets te horen!