Wandelen langs spoorlijn 163A – Deel 1 (7 km) (22/40)

DSCF6730

Deze wandeling dateert al van bijna een jaar geleden, tijdens onze eerste echte vakantie bij Paula én maakt deel uit van één van de coolste en tot de verbeelding sprekende wandelingen die je in de diepe Ardennen kan doen: langs een oude spoorlijn. De spoorlijn werd aangelegd in 1900 en was een huzarenstukje van 3 lange tunnels (eentje van 1550 m lang!), drie viaducten (eentje 38 meter hoog) én (let op!) 24 bruggen én dit alles slechts over 26 km afstand. Uiteindelijk bleek de erg dure aanleg niet echt te renderen en werd de spoorlijn op z’n Belgisch afgebroken in 1973. Er zijn ondertussen hier en daar wandelpaden die stukken van de spoorlijn volgen, maar voor de avonturiers is de lijn duidelijk genoeg om nog helemaal te volgen, uitvoerig beschreven op trekkings.be.

Toen ik die wandeling dus jaren geleden tegenkwam in mijn zoektocht naar leuke wandelingen heb ik hem opgeslagen tot het moment dat de kinderen allemaal zelfstandig konden wandelen en klaar waren voor het af en toe meer avontuurlijke werk. Het is bedoelding dat we de spoorlijn opsplitsen in korte stukken van 7 tot 10 km én op die manier ze min of meer volledige wandelen (de lange tunnels gaan we echter aan ons voorbij laten gaan wegens hier en daar niet echt veilig meer, niet ideaal met de kinderen dus). Afgelopen paasvakantie deden we alvast een eerste deel die gedeeltelijk loopt over het wandelpad van La voie des pierres qui parlent   . Omdat het wandelpad geen lus is en 14 km te lang was, besloten we om halverwege op den wilden boef het bos in te trekken en onze kuitspieren te laten werken. Of je het tweede stuk van de wandeling (op het punt dat we terugkeren) op dezelfde manier moet doen als wij is misschien niet echt aan te raden 😉 maar plezant was het wel!

DSCF6747

DSCF6740

DSCF6773

DSCF6760

DSCF6793

DSCF6802

DSCF6806

De bruine lijn is de volledige wandeling vanop trekkings.be én die heb ik opgenomen in onze kaart zodat we makkelijker kunnen zien welke wandelingen we kunnen inplannen! De blauwe lijn is ons eerste deeltje (en wohow, we hebben nog heel wat te doen!)


02-40dagenbloggenIk doe nog steeds mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier én alle, we stappen lustig door 😉

Altijd fijn om iets te horen!