De communietrip: kajakken op de Semois

We doen niet aan communiefeesten, of toch geen grote, maar aan communietripjes, feesten doen we hier al best wel vaak maar die één-op-één tijd waar elk kind in een roedel al wel eens naar verlangt, schiet er gewoon te vaak van tussen. Zo werd de communietrip geboren wat effectief betekent dat de communicant in kwestie met één ouder (we doen om en om) een tweedaagse naar keuze mag inplannen. Tuur koos indertijd voor Keulen, Jan koos nu voor kajakken en gastronomisch dineren.

DSCN1682

Kajakken is geweldig maar hebben we nog niet met het gezin gedaan omdat nog niet iedereen kan zwemmen, dus was het de eerste keer dat Jan samen met de wederhelft in een Kajak kroop en was me dat een geweldig plannetje zoals hij zelf zei.
Ze kajakten van Bouillon naar Poupehan (15 km) op zo’n 3-4 uur en namen picknick mee die ze onderweg lekker opaten op één van de vele verscholen plekjes aan de Semois. Het hele traject is goed te doen (geen omkiepergevaar, geen versnellingen, wel een koppel boze zwanen die voorbijgangers al blazend begroeten) en toen de wederhelft terug aan land stond was hij zo enthousiast dat een paar kajaks in de garage van Paula weleens een optie zouden kunnen zijn, zo ergens in de toekomst.

DSCN1725

DSCN1717

DSCN1731

PS: ze huurden een kajak bij één van de verhuurders aan de oevers van de Semois in Bouillon en reserveerden die gelukkig op voorhand, want met het mooie weer afgelopen weekend waren er wel meer mensen hetzelfde van plan waardoor de afvaart voor velen niet uit de startblokken kwam, dus bij deze ben je gewaarschuwd als je ooit hetzelfde van plan bent!

DSCN1747

Eén reactie

Altijd fijn om iets te horen!